NATO čestitao OS BiH na "historijskom dostignuću": "Ponosni smo što služimo s vama"

5
Radiosarajevo.ba
NATO čestitao OS BiH na "historijskom dostignuću": "Ponosni smo što služimo s vama"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Vojna vježba Kombinovani napor 22

Komandantica NATO Štaba Sarajevo brigadna generalica Pamela McGaha čestitala je Oružanim snagama Bosne i Hercegovine na najvišoj mogućoj ocjeni koju su pripadnici OS BiH dobili tokom vježbe na Manjači.

"Čestitam OS BiH na ocjeni "Odlično", najvišoj mogućoj ocjeni!

Ovo je historijsko dostignuće i prekretnica za sve vojnike, vođe, osoblje za vježbu i logistiku, kao i međunarodne evaluatore", objavljeno je na društvenim mrežama NATO Štaba Sarajevo.

Američka ambasada: "Čestitamo OS BiH i Bataljonskoj grupi lake pješadije, SAD su ponosne"

Američka ambasada: "Čestitamo OS BiH i Bataljonskoj grupi lake pješadije, SAD su ponosne"

"NATO je ponosan što služi s vama, kao podrška vašoj misiji da osigurate siguran, bezbjedan i prosperitetniji region", dodala je brigadna generalica Pamela McGaha.

Podsjećamo, ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić obavjestio je danas građane BiH da je Bataljonska borbena grupa lake pješadije sinoć završila svoju provjeru i da je ocijenjena ocjenom odličan. Pored ove jedinice, vršena je reocjena i dva voda – vojne policije i za uništavanje NUS-a.

Combined Endeavor wrap up 🫡 Allied Joint Force Command Naples - JFCNP Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH/MoD&AF of BiH #nel2bih #strongertogether

Posted by NATO Bosnia and Herzegovina on Friday, September 23, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije