Nastavlja se suđenje u slučaju Dženan Memić: Danas ispitivanje advokata odbrane

1
Radiosarajevo.ba
Nastavlja se suđenje u slučaju Dženan Memić: Danas ispitivanje advokata odbrane
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Muriz Memić i Ifet Feraget

U Sarajevu će danas biti nastavljeno suđenje u slučaju Dženan Memić, a ročište će biti održano u Sudu BiH s početkom u devet sati kada će biti obavljeno indirektno ispitivanje advokata odbrane.

Posljednje ročište održano je 14. oktobra, kada je svjedok bioo Muriz Memić, Dženanov otac.

U međuvremenu se Alisa Ramić (rođeno Mutap) porodila, koja je i jedna od osumnjičenih, te je to razlog zašto se tek sada nastavlja suđenje.

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Sarajevo: Dva muškarca uhapšena zbog teške krađe, jedan krao iz aparata za naplatu parkinga

Nakon posljednjeg svjedočenja Memića, on je rekao novinarima ispred Suda BiH da je sve bilo jako emotivno.

"Dosta toga sam rekao, ne bih želio ništa nikome dodati šta je ko uradio, ali, ko je uradio - nek odgovara. Mene vrijeđaju šest godina i tužioci i advokati i policajci, oni su uvrijeđeni, a ja nisam kome je dijete umrlo. Na trenutak sam pomislio da odem kući da vidim da nije Dženan došao, kako se oni ponašaju, nisu mi ni saučešće izrazili", naveo je tada Memić.

Slično je konstatovao i njegov advokat, Ifet Feraget - koji je poručio kako su neke izjave advokata bile ispod profesionalne advokatske etike.

"Ovo danas je bilo jako emotivno, očekivano, nije bilo problema sa unakrsnim ispitivanjem. Mogu vidjeti da je bilo jako stresno, bilo je dosta suza. Ne bih želio da se ovo bilo kome ponovi, moramo se razumjeti.

Bolje da propadne društvo, ali da riješimo slučajeve Memić i Dragičević, inače ćemo ostati na istom mjestu narednih godina... Ja sam Muriza upozorio da je ovo vjetrenjača, ali da mora sačuvati staloženost. Danas se vidi da se pravda provodi", napomenuo je Feraget.

Optužnica

U ovom predmetu su, osim Alise, optuženi njen otac Zijad Mutap, Muamer Ožegović, Hasan Dupovac i Josip Barić.

Oni se terete da su, u periodu od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili skupini za organizirani kriminal, formiranoj od strane Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život dana 8.02.2016.godine u Velikoj Aleji, općina Ilidža usljed kojih ozljeda je 15. februara iste godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije