Potvrđeno: Sud BiH odbio žalbu advokata optuženih u predmetu 'Dženan Memić'

5
A. L.
Potvrđeno: Sud BiH odbio žalbu advokata optuženih u predmetu 'Dženan Memić'
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Alisa Ramić (Mutap) izlazi iz Suda BiH

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu advokata optuženih u predmetu 'Dženan Memić' koji su tražili da se Sud BiH proglasi nenadležnim u ovom predmetu.

Advokati su uložili žalbu čim se Sud BiH proglasio nadležnim u ovom predmetu. Žalba je odbijena što je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio otac stradalog Dženana Memića, Muriz.

Podsjetimo, suđenje u ovom predmetu je pauzirano od 14. oktobra, a razlog je taj što se Alisa Mutap-Ramić u međuvremenu porodila.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

Tog 14. oktobra pred Sud BiH Tužilaštvo je izvelo prvog svjedoka - Muriza Memića. Muriz je odgovarao na direktna pitanja tužioca, a za nastavak ročišta, koji je planiran za 16. decembar, bit će obavljeno indirektno ispitivanje advokata odbrane.

U međuvremenu, 9. novembra se porodila Alisa Mutap-Ramić.

U ovom predmetu su, osim Alise, optuženi njen otac Zijad Mutap, Muamer Ožegović, Hasan Dupovac i Josip Barić.

Oni se terete da su, u periodu od 8. februara 2016. godine, pa nadalje, pristupili skupini za organizirani kriminal, formiranoj od strane Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne ozlijede opasne po život dana 8.02.2016.godine u Velikoj Aleji, općina Ilidža usljed kojih ozljeda je 15. februara iste godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije