'Nastavak besmislenih razgovora doprinos Čovićevom čuvanju RS i formiranju VSTV'

3
Radiosarajevo.ba
'Nastavak besmislenih razgovora doprinos Čovićevom čuvanju RS i formiranju VSTV'
FOTO: Arhiv / Demokratska fronta

U Sarajevu se sutra nastavlja nova runda pregovora između federalnih parlamentarnih stranaka u vezi izmjene Izbornog zakona BiH. Tim povodom, oglasili su se iz Demokratske fornte, koja se, podsjećamo, povukla iz pregovora.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Demokratska fronta smatra da je sutrašnji nastavak razgovora o tome kako i na koji način ugoditi Draganu Čoviću i HDZ-u u trenutku dok Narodna skupština RS usvaja antiustavni zakon o formiranju paralelnog VSTV-a, ništa drugo doprinos Čovićevom čuvanju Republike Srpske i formiranju VSTV RS.

Dodik kaže da Rusija neće podržati rezoluciju o genocidu: "Ne želimo da dijelimo zrak sa Bošnjacima"

Dodik kaže da Rusija neće podržati rezoluciju o genocidu: "Ne želimo da dijelimo zrak sa Bošnjacima"

Postavlja se pitanje gdje je nestao HDZ-ov ministar pravde Josip Grubeša u trenutku dok vlasti entiteta RS pokušavaju da ugroze integritet najviše pravosudne instance u državi.

Javnost nije bila u prilici čuti niti jednu riječ od Čovićevog ministra pravde kada je riječ o napadima na VSTV.

Umjesto da fokus političkih stranaka sa sjedištem u Sarajevu bude na podrivanju VSTV-a, od lidera pojedinih stranaka, prije svega od NIP-a, slušamo to kako dovode u pitanje mogućnost implementacije izbora ove godine, iako institucija zadužena za provođenje izbora jasno ukazuje da za to ne postoje nikakve zakonske prepreke.

Sramotno je što takvi politički lideri političku volju HNS-a postavljaju iznad zakona države.

Međutim, nešto poput toga uopće ne začuđuje jer samim insistiranjem na nastavku besmislenih pregovora, političke prioritete tzv. HNS-a postavljaju iznad državnih prioriteta. Za Demokratsku frontu prioriteti tzv. HNS-a nikada neće biti iznad države.

Pozivamo Stranku demokratske akcije da napusti besmislene pregovore i da se fokusiramo na antiustavne aktivnosti formiranja parainstitucija u RS-u, te pozdravljamo poziv Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, Narodnoj skupštini RS-a da obustave antiustavne aktivnosti", zaključili su iz ove stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije