Nakon skandala, uposlenici BHRT-a bivši pripadnici Armije BiH uputili saopćenje

14
Radiosarajevo.ba
Nakon skandala, uposlenici BHRT-a bivši pripadnici Armije BiH uputili saopćenje
FOTO: Arhiv / RTV dom

Nakon skandala na BHRT-u u kojem je Armija Bosne i Hercegovine nazvana “takozvanom” danas su se saopćenjem za javnost oglasili demobilisani borci Armije BiH, uposlenici BHRT-a.

“Povodom izjave uposlenice BHRT-a, da je Armija BiH bila tzv. faktor u odbrani BiH u protekloj agresiji na našu državu, uposlenici BHRT-a, bivši pripadnici Armije BiH, te djeca onih čiji su očevi bili pripadnici iste, saopštenjem za javnost žele demantovati vijest koja je uznemirila javnost širom BiH.

Naime, Armija BiH, nije bila “takozvana”, već jedina legitimna vojska u momentu agresije na BiH. To je činjenica koja se mora poštovati i na tu temu, više nikada, ne smije biti diskusija i “namjernih” grešaka koje imaju za svrhu srozavanje imidža BHRT-a i nanošenja nesagledivih posljedica, kako za Javni servis BHT, tako i za jedinu nam Domovinu. Pripadnici Armije BiH su stali u odbranu države BiH i njenih struktura, kao i u odbranu objekta BHRT-a koji je u toku agresije nemilice pljačkan i granatiran, sa ciljem njenog uništenja”, navodi se u njihovom saopćenju.


Insistiraju da oni koji su doprinijeli ovoj situaciji budu sankcionisani od strane rukovodstva BHT 1.

“Svako drugo rješenje neće biti prihvaćeno kao realno, jer ovdje se radi o manipulisanju istine koja je od ključnog značaja za BiH i njen Javni servis, njene borbe za istinu. Svi znamo da je posao Javnog servisa da prenosi istinu i podupire činjenice, a one kažu da je Armija BiH, legitimna oružana sila, za vrijeme agresije na BiH”, navodi se u saopćenju uposlenika BHRT-a, demobilisanih boraca Armije BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije