Na Bjelašnici jutros 4, u Neumu 17 stepeni: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do utorka

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros 4, u Neumu 17 stepeni: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti do utorka
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Kišni dan u Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su zabilježeni ponegdje u Hercegovini, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C):Bjelašnica 4; Bugojno, Sanski Most 7; Tuzla 8; Bihać, Livno, Sarajevo, Zenica 10; Mostar 16 i Neum 17. Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 934 hPa, za 11 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Opšta slika biće ljepša u Bosni, dok bi u Hercegovini povećana naoblaka i povremene padavine mogle u manjoj mjeri praviti probleme meteoropatama, izraženije u prvom dijelu dana. Poslijepodnevni sati bi, sa dodatnom stabilizacijom vremena, u većini krajeva trebali biti ugodniji.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Danas će u našoj zemlji prije podne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Povremeni lokalni pljuskovi uglavnom u Hercegovini, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 17 do 23 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake poslije podne. Tokom dana je moguć lokalni pljusak. Dnevna temperatura oko 19 °C.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

Nemojte zaboraviti kišobrane: Temperature i više nego ugodne, ali stižu padavine

Nemojte zaboraviti kišobrane: Temperature i više nego ugodne, ali stižu padavine

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C. 

U utorak, u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će širom zemlje usloviti kišu i pljuskove. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije