Meteorolozi objavili prognozu do srijede. Dolazi nam velika promjena vremena - možda bude i snijega?

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do srijede. Dolazi nam velika promjena vremena - možda bude i snijega?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno vedro. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je bilo magle.

Meteorolozi sa stranice BHmeteo.ba objavili su prognozu do srijede te najavili veliku promjenu vremena.

"Do nedjelje (15.10.) zadržat će se pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće vrijeme u našim krajevima uz dnevne maksimume do oko 30°C. Iako će sutra (13.10.) biti prolazno povećane oblačnosti koja neće donositi padavine. U nedjelju dolazi do promjene vremena, sa kojom ćemo ući u niz oblačnih dana sa čestim padavinama.

Putin najavio posjetu Kini nekoliko sati prije sastanka Antony Blinkena i predsjednika Xi Jinpinga

Putin najavio posjetu Kini nekoliko sati prije sastanka Antony Blinkena i predsjednika Xi Jinpinga

U jutarnjim satima nedjelje stiže promjena vremena, najprije na sjever zemlje, a kasnije postepeno u nastavku dana će se premještati ka jugu. Donijet će naoblačenje, kišu, pljuskove, prolazno pojačan sjeverni vjetar i osjetan pad temperature. Kišu će dobiti svi krajevi, a na izmaku padavina u noći na ponedjeljak (16.10.) po vrhovima najviših planinama moguće da bude i snijega.

Ponedjeljak pretežno oblačan i dosta svjež. U sjevernijim dijelovima zemlje tokom dana manja šansa za padavine i tu bi bilo većinom suho, dok je u ostatku zemlje povremeno moguća kiša, pogotovo na jugu - u Hercegovini.

Od noći na utorak (17.10.) sa zapada i jugozapada pristizat će sve više vlažnog i nestabilnog zraka koji bi nam u utorak i srijedu (18.10.) donio više padavina i lokalno obilnije. Obilnije padavine su najizgledne u Hercegovini, jugozapadnim i zapadnim dijelovima Bosne. Pored padavina, sa jugozapada bi pristizao i topliji zrak pa nas tako od utorka sasvim izgledno očekuje porast temperature."

Do nedjelje(15.10.) zadržat će se pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće vrijeme u našim krajevima uz dnevne maksimume do...

Posted by BHMETEO.ba on Thursday, October 12, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije