Nemojte zaboraviti kišobrane: Temperature i više nego ugodne, ali stižu padavine

0
Radiosarajevo.ba
Nemojte zaboraviti kišobrane: Temperature i više nego ugodne, ali stižu padavine
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Nevrijeme u BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Lokalno je registrovana slaba kiša na području Hercegovine, Krajine, istoku i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan Sedlo 13; Livno 16; Široki Brijeg i Trebinje 17; Bijeljina, Bugojno, Drvar, Gradačac, Sarajevo i Zenica 18; Tuzla 19; Bihać, Mostar i Stolac 20; Doboj 21; Banja Luka, Neum i Sanski Most 22°C.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike će se pogoršati. Povremeno jače strujanje toplijeg zraka i padavine, kod većine osjetljivih osoba uzrokovaće pojavu tegoba vezanih uz njihove bolesti. Od meteopatskih reakcija moguće su promjena raspoloženja, glavobolja, dekoncentracija, malaksalost, nesanica. Hronični bolesnici trebali bi se suzdržati od težih fizičkih napora. Opšta slika će, usljed jače izražene nestabilnosti, biti lošija u Hercegovini i na zapadu Bosne

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Danas pretežno oblačno i nestabilno vrijeme vrijeme sa kišom i pljuskovima. U većem dijelu Bosne padavine su većinom slabe. Jačih lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Poslije podne vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

U nedjelju, 29. oktobra, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U ponedjeljak, 30. oktobra, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C.

U utorak, 31. oktobra, u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će širom zemlje usloviti kišu i pljuskove. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije