U Sarajevu jutros 16, a u Neumu 18 stepeni: Metorolozi objavili i prognozu do ponedjeljka

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 16, a u Neumu 18 stepeni: Metorolozi objavili i prognozu do ponedjeljka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Lijep jesenski dan u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su zabilježeni u centralnim i zapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 4; Sokolac 9; Zenica 11; Ivan Sedlo, Tuzla 12; Drvar, Trebinje 13; Bugojno, Livno, Prijedor, Široki Brijeg, Stolac, Zvornik 14; Bijeljina, Doboj, Mostar, Srebrenica 15; Gradačac, Sarajevo 16; Banja Luka, Bihać, Neum, Sanski Most 18; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 932 hPa, za 13 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza relativno je povoljna. U većem dijelu Bosne ugodnije u odnosu na protekli dan. Uz slabljenje južnog strujanja, pozitivni efekti promjene vremena dodatno će se pojačati. Opšta slika biće nešto lošija u Hercegovini i zapadnoj Bosni, pretežno zbog povremeno izraženije nestabilnosti, što će kod osjetljivih osoba ponajviše djelovati na raspoloženje. Moguće su i meteopatske reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije, nesanice.

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Denis Bećirović otputovao u Egipat: U Kairu ga dočekao Ahmed Issa

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 16 do 22, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana postoji manja vjerovatnost za slab lokalni pljusak. Dnevna temperatura oko 20 °C.

U petak pretežno oblačno vrijema sa kišom i lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine u Hercegovini i jugozaopadnim područjimam Bosne. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, a dnevna od 18 do 24 °C.

Meteorolozi objavili prognozu do 6. novembra: Evo kad dolaze zahlađenje, mraz, kiša...

Meteorolozi objavili prognozu do 6. novembra: Evo kad dolaze zahlađenje, mraz, kiša...

U subotu u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i ponegdje na istoku i zapadu Bosne. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 22, u sjevernim područjima Bosne do 24 °C. 

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, a dnevna od 16 do 22, u sjevernim područjima Bosne do 24 °C. 

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, a dnevna od 18 do 24 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije