Ljetni dani do kraja oktobra: Objavljena prognoza do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Ljetni dani do kraja oktobra: Objavljena prognoza do četvrtka
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Šetnja Vilsonovim šetalištem

Jutros je u većem dijelu naše zemlje sunčano uz malu do umejerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 5; Ivan Sedlo, Livno 8; Bugojno 9; Sarajevo 10; Drvar, Široki Brijeg, Tuzla 11; Sanski Most, Zenica 12; Bihać, Stolac 13; Gradačac, Mostar 15; Neum 17; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za na normali je i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlina Bosne i uz riječne tokove magla. Poslije podne rijetki lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na jugu Hercegovine, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 18 do 24 °C.

Osumnjičeni za otmicu Sirijca predati Tužilaštvu KS: Odluka će se donijeti u naredna 24 sata

Osumnjičeni za otmicu Sirijca predati Tužilaštvu KS: Odluka će se donijeti u naredna 24 sata

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 21 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina populacije biće boljeg raspoloženja tokom dana, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Mada će još uvijek biti neuobičajeno toplo, slabljenje južine i prestanak padavina, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Sa noćnim satima, kod osjetljivijih osoba moguće su blage poteškoće usljed nadolazeće promjene.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U utorak, 24.10.2023., u Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutranjim satima je moguća magla. U poslijepodnevnim satima se očekuje naoblačenje sa zapada koje će usloviti padavine tokom noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na srijedu povremeno može biti jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

Nova prognoza Sladića, najavio promjenu vremena: "Nakon nezapamćene kasnooktobarske noći..."

Nova prognoza Sladića, najavio promjenu vremena: "Nakon nezapamćene kasnooktobarske noći..."

U srijedu, 25.10.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C. 

U četvrtak, 26.10.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slabi lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije