Pripremite se na promjenu vremena: Evo kada stižu kiša i zahlađenje nakon ljeta u oktobru

0
Radiosarajevo.ba
Pripremite se na promjenu vremena: Evo kada stižu kiša i zahlađenje nakon ljeta u oktobru
Foto: Arhiv / Kiša se očekuje u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 4; Bugojno 7; Bjelašnica i Livno 8; Drvar, Široki Brijeg, Srebrenica i Zenica 9; Ivan Sedlo, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 10; Tuzla 11; Banja Luka i Stolac 12; Doboj, Mostar i Zvornik 13; Bijeljina 14; Bihać, Gradačac i Neum 17°C.

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima jače naoblačenje sa jugozapada će usloviti kišu, pljuskove i slabu grmljavinu. Jači pljuskovi se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na srijedu povremeno su mogući jaki udari juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

U Sarajevu djelomično vedro. Slaba kiša je moguća tokom noći na srijedu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Prije podne ugodnije, u drugom dijelu dana uz lošiju opštu sliku, usljed nadolazeće promjene vremena i pogoršanja koje će kulminirati tokom noći. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Uz još uvijek izraženo južno strujanje i natprosječne temperature zraka, poželjno je prikladno se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Objavljena je prognoza do petka:

U srijedu 25.10.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Poslije podne u većem dijelu Bosne prestanak padavina. Intezivnije padavine u Hercegovini i na juguzapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, na sjeveroistoku Bosne do 24 °C. 

Nova prognoza Sladića, najavio promjenu vremena: "Nakon nezapamćene kasnooktobarske noći..."

Nova prognoza Sladića, najavio promjenu vremena: "Nakon nezapamćene kasnooktobarske noći..."

U četvrtak 26.10.2023., pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. U ranim jutarnjim satima pljuskovi su mogući u centralnoj i istočnoj Bosni. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 16 do 22 °C. 

U petak 27.10.2023., pretežno oblačno vrijema sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren, prije podne na momente i jak, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, a dnevna od 16 do 22 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije