Mustafić: Izetbegović negira činjenice kada kaže da Busuladžić nije nacista

Radiosarajevo.ba
Mustafić: Izetbegović negira činjenice kada kaže da Busuladžić nije nacista
Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović gostovao je danas u emisiji "Nedjeljom u 2" na HRT-u gdje je s voditeljem Aleksandrom Stankovićem razgovarao o aktuelnim pitanjima u našoj zemlji, ali u položaju Hrvata u BiH.

Izetbegović je u navedenoj emisiji odgovarao i na pitanje novinara vezano za davanje škole naziva osnovnoj školi u Sarajevo po Mustafi Busuladžiću.

Jedan dio njegove izjave o navedenoj temi, spornom vidi bosanskohercegovački reditelj Dino Mustafić koji smatra da bošnjački član Predsjedništva BiH negira činjenice.

"Izjava Izetbegovića kako ne misli da je Busuladžić nacista očigledno je negiranje činjenica, sramnih tekstova i angažmana koji je bio kolaboracijski. Zbog ovakvih izjava nema nikakvo moralno uporište da kritikuje druge koji se poput njega ne odriču 'svojih' idejnih zločinaca", napisao je Mustafić na svom Twitteru profilu.

Podsjećamo da je Izetbegović u emisiji rekao kako je uvjeren da Busuladžić nije bio nacista i da se takvim stvarima treba baviti historija.

 Izetbegović je u emisiji Nedjeljom u 2 također upozorio sve one koji žele pocijepati BiH te kazao kako Bošnjaci "žele relaksaciju odnosa, za razliku od Hrvata". 

Odgovarajući na pitanje novinara Aleksandra Stankovića o tome da li Hrvati u BiH trebaju dobiti dobiti svoj kanal, odnosno svoju televiziju, Izetbegović je odgovorio da za tim nema potrebe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije