Izetbegović: Hrvati ne mogu dobiti treći entitet u BiH bez rata

Radiosarajevo.ba
Izetbegović:  Hrvati ne mogu dobiti treći entitet u BiH bez rata
Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da Hrvati "ne mogu dobiti treći entitet u BiH bez rata".

"To su besmislice koje služe za vlastito biračko tijelo i za manipulaciju. Kako mislite da poslije koncentracionih logora neko dopusti nešto takvo", rekao je Izetbegović gostujući na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT).

On je dodao da takvim svojim izjavama daje upozorenje svima koji žele pocijepati BiH. 

"Neka ne računaju da će Srebrenicu, Tomašicu i druga mjesta izdvojiti iz BiH. Bakir i Bošnjaci neće početi konflikt. Zna se ko je počinjao ratove ovdje. Bolje im reći na vrijeme – 'nemojte prelaziti crvenu liniju'", rekao je Izetbegović.

On tvrdi da Bošnjaci "žele relaksaciju odnosa, za razliku od Hrvata". 

"Ne ide da dižu krst iznad Mostara. Možete li misliti kako bi se osjećali Hrvati da im stavite mjesec i zvijezdu. Nemojte tjerati bošnjačku djecu da uče hrvatski, da im je glavni grad Zagreb i davati svjedočanstva sa šahovnicom, što se dešava u srednjoj Bosni", naveo je Izetbegović. 

Govoreći o mnogim aktuelnim temama u BiH, on je dodao da Hrvati ne treba da imaju svoju televiziju u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije