Dodik: Nisam protiv BiH, moguće je da ću se kandidirati za Predsjedništvo

Radiosarajevo.ba
Dodik: Nisam protiv BiH, moguće je da ću se kandidirati za Predsjedništvo
Foto: Arhiv / Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je kako bi se i on mogao kandidirati za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima u oktobru 2018. godine.

U večerašnjem intervjuu za Face TV istaknuo je kako se priprema za izbore i kako će odluka o tome biti donesena vrlo skoro.

"Pripremamo se za izbore. Podrška je i do 40 posto za SNSD po novim anketama. Prirodno je da se predsjednik stranke kandiduje za jednu veliku funkciju. Svakako, SNSD će dati kantidate i za Predsjedništvo BiH i Predsjednika RS", rekao je Dodik.

On je dodao kako njegova kandidatura za člana Predsjedništva BiH nije zvanična te da će o tome odlučivati njegova stranka. Također, kazao je da nije protiv države koju bi vodio kao član kolektivnog Predsjedništva.

"Ja nisam protiv BiH, ja sam za dejtonsku BiH koju čine dva entiteta i u koju se ne miješaju stranci. BiH u EU, u kojoj će vladati mir i sigurnost. Protiv sam BiH koju nameću stranci, koja nije dogovorena i koju želi jedan narod", rekao je Dodik.

Na pitanje o tome šta ima politički i lično protiv Bakira Izetbegovića, ok je kazao da je on političar na zalasku.

"On će sad vjerovatno biti delegat u Parlamentu BiH i onda će lagano da izgubi stranku", rekao je Dodik naglašavajući da se s Izetbegovićem nikada nije uspio dogovoriti jer često mijenja mišljenja zbog dnevnopolitičkih razloga.

Dodik je podsjetio kako ima dobre odnose s Draganom Čovićem i Aleksandrom Vučićem te da tim odnosima ne želi nikoga politički uništiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije