Muriz Memić o prijavi Alise Ramić: 'Konačno skontala smisao života - doći na ovaj svijet i lagati'

12
A. S.
Muriz Memić o prijavi Alise Ramić: 'Konačno skontala smisao života - doći na ovaj svijet i lagati'
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Alisa Mutap Ramić prijavila je policiji Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića, za ugrožavanje sigurnosti.

Kako nam je potvrdio Muriz Memić, prijava protiv njega podnijeta je u policijsku upravu Novi Grad, gdje se treba javiti u ponedjeljak, 5. decembra.

"Alisa treba biti svjesna da mi je dijete ubijeno. Ona ne prestaje davati lažne iskaze. Ja mislim da je ona konačno skontala smisao života - doći na ovaj svijet i lagati. Zbog čega bi se osjećala nesigurno kada je svakog četvrtka vidim u sudnici. Godinu i po smo se gledali oči u oči. Nikada im se nisam obratio, iako sam gledao i da se smiju tokom postupka", kaže Muriz Memić za Radiosarajevo.ba.

Muriz Memić nakon presude Suda BiH citirao Balaševića: "Mater svima! Ne odustajem!"

Muriz Memić nakon presude Suda BiH citirao Balaševića: "Mater svima! Ne odustajem!"

Otac ubijenog Dženana Memića zatim je dodao:

"Ona se može osjećati nesigurno od nekoga drugog. Ona, vjerovatno, zna od koga, jer je bila uz Dženana, rame uz rame. U sudnici smo čuli da nema amnezije.

Meni je moj advokat rekao da oštećeni ima pravo da i pretjeruje, ipak mi je dijete ubijeno. Za ovih sedam godina sam pokazao, da ne bih ni mrava zgazio. U sve ovo su se svi mogli uvjeriti.

Muriz Memić je pojasnio i šta je mislio da je rekao da će pravdu uzeti u svoje ruke.

"Kada kažem da ću pravdu uzeti u svoje ruke, uzeo sam advokata. Jer mi je on rekao da idemo pravnim putem. Zato im opet ponavljam, da sam ja vrhovni sudija. Ima ovdje još pravnog lijeka", kazao je Muriz Memić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije