Arijana i Muriz Memić, Davor Dragičević i Amina Smajlović ogorčeni na sistem: Moramo nastaviti dalje

15
L. M.
Arijana i Muriz Memić, Davor Dragičević i Amina Smajlović ogorčeni na sistem: Moramo nastaviti dalje
Foto: Printscreen / Gostovanje na FACE-u

Muriz Memić i Arijana Memić, otac i sestra stradalog Dženana Memić, gostovali su večeras na Face TV zajedno sa Aminom Smajlović, majkom Nadin Smajlović te Davorom Dragičević, ocem stradalog Davida Dragičevića.

Muriz i Arijana Memić su se osvrnuli na reakcije nakon izricanja oslobađajuće presude na Sudu BiH u predmetu Zijad Mutap i ostali.

"Mi smo saslušali izricanje presude, međutim to njegovo (op.a. sudije Branka Perića) licemjerno obraćanje nama, nismo htjeli da dozvolimo. Takvim licemjerima okrenemo leđa i odemo. Kada sam izašla i vidjela reakciju javnosti i medija, shvatila sam da mi moramo nastaviti dalje, ali još jače", rekla je Arijana Memić.

Ifet Feraget: 'Ako država zataškava ubistvo, ona ga neće ni rasvijetliti'

Ifet Feraget: 'Ako država zataškava ubistvo, ona ga neće ni rasvijetliti'

Davor Dragičević je kazao da je bio u šoku nakon izricanja presude u četvrtak.

"Rekao sam 'fuj' i izašao iz sudnice. Nije sama presuda izazvala takav revolt, nego način na koji se sudija Branko Perić obraća porodici. Licemjerno. Vi, gospodo, sedam godina štitite ubice", kazao je Davor Dragičević uz opasku da se "protiv kriminalaca i lopova ne bori lajkovima i komentarima na Facebooku".

Muriz Memić je ponovio da ga nije iznenadila oslobađajuća presuda.

"Svi su u sudnicu došli naelektrisani, ja sam morao smirivati. Branko Perić nije govorio istinu", kazao je Memić.

Sud objavio detalje: Pročitajte presudu kojom su oslobođeni optuženi u slučaju Dženan Memić

Sud objavio detalje: Pročitajte presudu kojom su oslobođeni optuženi u slučaju Dženan Memić

Na pitanje da li je odluka Suda pravna ili politička, Muriz Memić je rekao da je politička te da je presuda pisana "dijelom u Sarajevu, dijelom u Beogradu od strane paralelne države".

"Dvoje ljudi vodi državu. Moramo mi građani oteti državu od tih ljudi", smatra Memić.

Amina Smajlović, majka djevojčice Nadin čije je liječenje odbijeno na KCUS-u, istakla je da je bila na izricanju presude u slučaju "Dženan Memić" te da se zna ko je odbio liječenje njene kćerke.

"Ovi što šute, u mom slučaju, dobili su nešto zauzvrat", smatra Smajlović.

Slučaj Dženan Memić: Sud BiH oslobodio optužene od optužbi!

Slučaj Dženan Memić: Sud BiH oslobodio optužene od optužbi!

Na pitanje voditelja Senada Hadžifejzovića o imenima, odnosno umiješanim u slučaje Dženana Memića i Davida Dragičevića, Davor je ponovio da je njegov sin ubijen i naveo imena pojedinaca za koje tvrdi da su umiješani u ubistvo Davida.

Muriz Memić tvrdi da Tužilaštvo BiH ima imena ubica njegovog sina do kojih je Tužilaštvo došlo istragom.

Arijana Memić je pročitala kolumnu sudije Branka Perića o slučaju Dženana Memića i Davida Dragičevića u kojima Perić piše da u ova dva slučaja postoje elementi prikrivanja ubistva te se osvrnula i na slučaj "Respiratori".

"Od toga neće biti ništa. Perića smo poštovali. Ifet nas je upozoravao da ne ide na dobro. Svi su znali da će biti oslobađajuća presuda. Obezbijedili su live prijenos, što se nikada nije desilo. Nije bilo mogućnosti da se oni oslobode po svim tačkama optužnice, ovo je politička odluka", rekla je Memić i osvrnula se na svoju političku karijeru.

Prema njenim riječima, korupcija je ušla u sve pore ovog društva.

"Narod je sada bukvalno uz nas, i mediji", smatraju Arijana i Muriz Memić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije