Senad Pećanin i Abdulah Sidran poslali poruku Murizu i Arijani Memić

8
Radiosarajevo.ba
Senad Pećanin i Abdulah Sidran poslali poruku Murizu i Arijani Memić
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sidran i Pećanin dolaze u Sud BiH

Sud Bosne i Hercegovine danas je oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Sud BiH je tako oslobodio Zijada Mutapa, Alisu Ramić (rođ. Mutap), Josipa Barića, Hasana Dupovca i Muamera Ožegovića.

Riječ je o prvostepenoj presudi na koju postoji mogućnost žalbe. 

Šta je rekao sudija Branko Perić o Alisi i Zijadu Mutapu dok je čitao oslobođajuću presudu

Šta je rekao sudija Branko Perić o Alisi i Zijadu Mutapu dok je čitao oslobođajuću presudu

Na presudu, koju je pročitao predsjedavajući Sudskog vijeća Branko Perić, stižu brojne reakcije, a jednu je uputio i advokat te dugogodišnji novinar Senad Pećanin.

"Jutros sam sa [Abdulahom] Sidranom poranio u Sud BiH na izricanje presude saučesnicima ubistva i(li) zataškavanja ubistva Dženana Memića. Nakon što je sudija Branko Perić pročitao presudu kojom oslobađa sve optužene osjetio sam nemoć, nepravdu, razočarenje i bijes kakve pamtim još samo iz vremena opsade Sarajeva", kazao je Pećanin.

Advokat je, dodaje, i zato ne želi komentirati presudu bez potpunog uvida u krivični postupak koji je prethodio izricanju presude: "To je učinio moj sjajni kolega Ifet Feraget".

Oslobođajuća presuda u slučaju Dženan Memić: Konaković iznio žestoke optužbe na račun sudije

Oslobođajuća presuda u slučaju Dženan Memić: Konaković iznio žestoke optužbe na račun sudije

"Ali, ono što mogu i želim komentirati je sljedeće: sramno je i zastrašujuće obrazloženje presude koju je pročitao sudija Branko Perić! Ne pamtim da sam ikada svjedočio tolikoj količini cinizma, oholosti i ljudske bešćutnosti kao ove koje je sudija Perić demonstrirao prema Dženanovom ocu Murizu i sestri Arijani obrazloženjem presude", poručio je Pećanin.

Naglasio je da se divi nadljudskoj snazi, upornosti i dostojanstvu koju Muriz i Arijana već sedam godina demonstriraju u borbi da "moćne Dženanove ubice i pomagači privedu pravdi."

"Dragi Murize, draga Arijana, dragi Ifete, Sidran dopunjava ovu moju objavu porukom koju dijelim sa njim: 'Niste sami, ima nas mnogo i biće nas još više da s vama zajedno nastavimo borbu!", zaključio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije