Prekinuto obraćanje Ferageta, okupljeni skandirali Alisi i Zijadu Mutapu: "Ubice, ubice!"

3
Radiosarajevo.ba
Prekinuto obraćanje Ferageta, okupljeni skandirali Alisi i Zijadu Mutapu: "Ubice, ubice!"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Izlazak iz Suda nakon presude u slučaju Dženan Memić

Nakon oslobađajuće presude u slučaju "Dženan Memić" javnosti se obratio i advokat Ifet Feraget. Njegovo obraćanje u jednom trenutku prekinuli su okupljeni građani koji su skandirali optuženima koji su napuštali zgradu Suda: "Ubice", "ubice!"

"Ja odgovorno tvrdim, a dokazi to potvrđuju da je Dženan Memić tu noć ubijen otprilike 15 do 22. Vrijeme koje je prošlo do izmišljene saobraćajne nesreće je vrijeme koje je iskorišteno za montiranje saobraćajne nesreće. Postoje ubice. Od sudije Branka Perića nismo čuli ni jednom da je "pala" optužnica kantonalnog Tužilaštva, da je Kantonalni sud u dva navrata oslobio optužene zbog navodne saobraćajne nesreće, da je Vrhovni sud potvrdio da se nije desila saobraćajna nesreća, da tužioci u ovom predmetu imaju pretežak zadatak, ali ga rade vrlo profesionalno i predano.

Pitanje svih pitanja da li ćemo kao društvo nakon ovog slučaja krenuti u nekom boljem prvacu.  Nije bez razloga gosdpodin Priebe (Reinhard Priebe, nezavisni pravni stučnjak, op.a.),rekao da je ovo test za bh. pravosuđe. Sad-zasad ovaj tekst nije položen", izjavio je Feraget. 

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Davor Dragičević: "Ne znam šta nije jasno. Ubijaju djecu i idu na slobodu"

Davor Dragičević: "Ne znam šta nije jasno. Ubijaju djecu i idu na slobodu"

Sud BiH danas je oslobodio optužene u slučaju Dženan Memić.

 Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi donio je presudu kojom se  optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

Izrečena presuda u slučaju Dženan Memić

Posted by Radio Sarajevo on Thursday, November 24, 2022

Oni su se, između ostalog, teretili da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.

Sudsko vijeće Suda BiH, kojim je predsjedavao Branko Perić, oslobodio je sve optužene, uz obraloženje da Tužilaštvo nije dokazalo navode iz optužnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije