Davor Dragičević: "Ne znam šta nije jasno. Ubijaju djecu i idu na slobodu"

5
Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević: "Ne znam šta nije jasno. Ubijaju djecu i idu na slobodu"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dolazak na Sud BiH uoči presude

Davor Dragičević, otac ubijenog dvadesetjednogodišnjeg studenta iz Banje Luke Davida Dragičevića izjavio je nakon izrečene oslobađajuće presude u slučaju "Dženan Memić" ispred Suda BiH kako je ovaj dan, 24. novembar preživio 17. na 18. mart kada je nestao njegov sin.

"Dijete od 21 godinu su mi iz naručja uzeli. Ja ovo neću dozvoliti. Ovo je bruka i sramota svih nas. Djecu ubijaju i idu na slobodu, hodaju. Ovo je propast. Ne znam šta ovdje nije jasno. Šta vama, građanima Sarajeva, koji znate i ime i prezime, nije jasno? Nikad ja ovo, dobro zapamtite, neću dozvoliti da doživim", izjavio je Dragičević. 

Sud Bosne i Hercegovine danas je oslobodio Zijada Mutapa i druge koji se terete da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić 8. februara 2016. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je preminuo.

Slučaj Dženan Memić: Sud BiH oslobodio optužene od optužbi!

Slučaj Dženan Memić: Sud BiH oslobodio optužene od optužbi!

Sud BiH je oslobodio Zijada Mutapa, Alisu Ramić (rođ. Mutap), Josipa Barića, Hasana Dupovca i Muamera Ožegovića.

 Riječ je o prvostepenoj presudi na koju postoji mogućnost žalbe. Sud je naložio vraćanje oduzetih predmeta optuženima u ovom slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije