Ifet Feraget nakon ročišta u Općinskom sudu: 'Žao mi je što Muriz Memić mora prolaziti kroz sve ovo'

6
Radiosarajevo.ba
Ifet Feraget nakon ročišta u Općinskom sudu: 'Žao mi je što Muriz Memić mora prolaziti kroz sve ovo'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ifet Feraget

U Općinskom sudu u Sarajevu je počelo pripremno ročište u parničnom postupku po tužbi Alise Ramić protiv Muriza Memića.

Alisa Ramić je tužila Muriza Memića za klevetu, a nakon ročišta medijima se obratio Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

"Ovo je ročište za glavnu raspravu koja je zakazana za mart, dakle za 6. i 7. mart. Ovo je redovna sudska procedura, svaki sudija duži ogroman broj predmeta. Vidjeli ste u šta se ovo polako sve pretvara. Ja bih rekao ovo je jedna epopeja, ali završit će se prije ili kasnije. 

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Početak suđenja Murizu Memiću
Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Početak suđenja Murizu Memiću

Zatim je Ifet Feraget podvukao:

"Meni je žao što Muriz mora prolazi kroz sve ovo, ja sam imao ovih kleveta hiljadu. Ovo je sam imao manji problem od ovog koji mi riješavamo gore, pred Sudom BiH i Tužilaštvom BiH. Meni je zasmetalo ovažavanje bola porodice koje potpuno odudara od ponašanja u sudnici. Mi smo imali konstantno smijanje, uvrede na račun porodice, neprimjerene komentare", naglasio je Feraget.

O samom postupku je kazao...

"On ide svojim tokom, čuli ste da su odobreni svi svjedoci. Tiče se nekih okolnosti porodice Mutap i same Alise, o tome ćemo čuti svjedoke. Vještaci će reći svoje mišljenje, u kojoj mjeri je Muriz Memić mogao i trebao filtirati određene informacije koje za njega predstavljaju okolnosti koje ga vode do ubica. Oštećenom kao žrtvi pripada to pravo", dodao je Ifet Feraget i zahvalio se medijima što prate sva ova dešavanja, jer to daje pravu objektivnost postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije