Danas završne riječi Muriza Memića i Ifeta Ferageta: Pogledajte kako je jutros ispred Suda BiH

0
Radiosarajevo.ba
Danas završne riječi Muriza Memića i Ifeta Ferageta: Pogledajte kako je jutros ispred Suda BiH
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Suđenje u slučaju Dženan Memić

U Sudu Bosne i Hercegovine u 9 sati nastavljeno je suđenja u slučaju "Dženan Memić" na kojem se sudi se bivšoj djevojci stradalog mladića Alisi Ramić (djevojačko Mutap), njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela "Kristal".

Za danas će završne riječi iznijeti Muriz Memić s advokatom Ifetom Feragetom. Završne riječi iznijet će i odbrane optuženih - Zijada Mutapa, Alise Ramić, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića.

Na posljednjem ročištu koje je održano 3. novembra, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je najstrožije sankcije za petero optuženih za prikrivanje dokaza u vezi sa stradanjem Dženana Memića u Sarajevu u februaru 2016. godine.

Prikupljen novac za liječenje: Amina Zjakić specijalnim sanitetskim avionom krenula ka Istanbulu

Prikupljen novac za liječenje: Amina Zjakić specijalnim sanitetskim avionom krenula ka Istanbulu

Arijana Memić objavila kad će se znati datum izricanja presude Zijadu Mutapu i drugima

Arijana Memić objavila kad će se znati datum izricanja presude Zijadu Mutapu i drugima

Tužilaštvo je u završnoj riječi ocijenilo da je dokazalo “svaku riječ” iz optužnice koja Zijada Mutapa, njegovu kćerku Alisu Ramić (ranije Mutap), bivšeg šefa Odsjeka za saobraćajne istrage Hasana Dupovca, policajca Josipa Barića i Muamera Ožegovića tereti da su – kao organizovana kriminalna grupa – počinili protivzakonito posredovanje, pomoć učiniocu nakon krivičnog djela, davanje lažnog iskaza i sprečavanje dokazivanja.

Suđenje u slučaju Dženan Memić
Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Suđenje u slučaju Dženan Memić

Tužioci Ćazim Hasanspahić i Dubravko Čampara su istakli da se osuđujućom presudom može vratiti povjerenje u pravosuđe i popraviti sistem koji je zakazao zbog postupaka optuženih.

“Ovom presudom ne možemo vratiti Dženana, ali možemo vratiti pravnu sigurnost”, kazao je Hasanspahić, dodajući da porodica stradalog mladića nakon sedam godina zaslužuje makar “zrno istine i pravde”.

Arijana Memić, sestra tragično stradalog Dženana Memića, navela je da će njen otac Muriz Memić danas iznijeti završne riječi.

"U četvrtak, 10.11.2022.g, završne riječi iznijet će i moj otac Muriz Memić, zajedno s advokatom naše porodice, gospodinom Ifetom Feragetom.

Odbrana optuženih također će iznijeti završne riječi a nakon toga ćemo znati datum izricanja presude.

Pozvat ćemo vas da tog dana budete sa nama"

Ekipa portala Radiosarajevo.ba jutros je bila ispred Suda BiH, a u našoj galeriji pogledajte šta smo zabilježili:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije