Muriz, Arijana i Feraget kod Zalihića: Hitna podržala rasvjetljavanje slučaja Memić

Radiosarajevo.ba
Muriz, Arijana i Feraget kod Zalihića: Hitna podržala rasvjetljavanje slučaja Memić
Foto: Admir Kuburović / Konferencija za medije održana u Sarajevu

Aktuelni direktor sarajevske Hitne pomoći Adem Zalihić jučer je u posjetu primio zastupnicu Skupštine Kantona Sarajevo i sestru ubijenog mladića Dženana, Arijanu Memić, oca Muriza i advokata lfeta Ferageta.

Kako je napisao na svom Facebook profilu, u vrlo prijatnom razgovoru razjasnili su neke dosadašnje nesuglasice, i dogovorili buduću saradnju.

"Ono što mi je posebno drago, razjašnjeno je da Hitna pomoć KS nema nikakve krivice u ovom tragičnom događaju te da smo, Hitna pomoć i ja kao direktor ustanove, potpuno opredjeljeni da na bilo kakav način doprinesemo, u skladu sa mogućnostima, u rasvjetljavanju slučaja Dženan Memić", napisao je Zalihić

Povodom ove posjete oglasila se i porodica Memić koja navodi sljedeće:

"Mi nikad nismo ni govorili o odgovornosti JU ZHMP, jer je nesporno da su oni postupili profesionalno od onog momenta kada su obaviješteni o događaju.
U skladu sa uputama pripadnika MUP-a KS, Hitna pomoć je najprije pružila pomoć lakše povrijeđenoj i već zbrinutoj Alisi, umjesto teško povrijeđenom Dženanu.  Međutim, to kada su i na koji način pripadnici DKPT i MUP KS obavijestili Hitnu pomoć o samom događaju, kao i to što su pojedini zaposlenici Hitne pokušali neke dijelove događaja interpretirati na štetu utvrđivanja istine, pri čemu ne mislimo na dragu doktoricu Šejlu Brković, to će biti predmet istrage ali to je već pojedinačna odgovornost onih koji na taj način pružaju pomoć ubici Dženana Memića.

Više je nego jasno da Hitna pomoć nije na vrijeme obaviještena o događaju i da je blagovremenim obavještavanjem Hitne pomoći Dženan možda mogao preživjeti.
Ali to nekome nije bilo u interesu. Drago nam je da je direktor Zalihić spoznao da mi vodimo pravednu bitku za otkrivanje istine i stavio nam se na raspolaganje."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije