MUP HNK oglasio se o primjeni sile i deblokadi deponije Uborak

Radiosarajevo.ba
MUP HNK oglasio se o primjeni sile i deblokadi deponije Uborak
Foto: Bljesak.info / Policija uklanja mještane

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) oglasio se u vezi s jutrošnjom deblokadom odlagališta na Uborku navodeći u saopćenju za javnost kako su „svi zakonom propisani uvjeti za policijsko postupanje bili ispunjeni, a zadaća je izvršena bez uporabe sredstava prinude“.

Hujdur: Policija je brutalna, imamo desetine slomljenih ruku, rebara...

U saopćenju se navodi da su službene radnje poduzete temeljem zahtjeva Grada Mostara od 2. decembra 2019. i 6. decembra 2019. i zaključka Vlade FBiH od 28. novembra 2019. u kojemu se, među ostalim, navodi da se „ne prekida odlaganje komunalnog otpada zbog javnog interesa do rješenja prethodnog pitanja i ishodovanje vodnog akta od strane Agencije za vodno područje Jadranskog mora i dopune zahtjeva te izdavanje okolišne dozvole“.

„Rezolutno odbijamo bilo kakve insinuacije o 'policijskoj diktaturi', 'političkoj policiji' i sličnim terminima kojim su nas 'počastili' pojedine političke stranke i udruženja radi ostvarivanja svojih jeftinih političkih poena. Policija djeluje profesionalno na temelju propisanih ovlasti i pravilima struke, a sve u cilju osiguranja imovine i osobne sigurnosti građana HNK, te poštivanja i dosljednog provođenja Zakona iz svog djelokruga rada“, dodaje se u saopćenju kantonalnog MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije