Mlinarević ugostila bh. studente, a medicinarima donirala svoju reprezentaciju

6
Radiosarajevo.ba
Mlinarević ugostila bh. studente, a medicinarima donirala svoju reprezentaciju
Foto: Facebook/Martina Mlinarević / Martina Mlinarević s medicinskim radnicima

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević ugostila je sinoć bh. studente koji za praznike nisu mogli otputovati kući.

Druženje je organizirano u prostorijama Ambasade u Pragu.

Kako je istaknula ambasadorica Mlinarević, bilo je to jedno nezaboravno druženje s našim mladim ljudima, uz mnogo zanimljivih tema za razgovor o njihovoj trenutnoj situaciji, planovima za budućnost i promišljanjima na teme aktuelnih zbivanja kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Češkoj Republici.

Za studente su pripremljeni i praznični kolačići da ih mogu ponijeti u svoje studentske sobe kao malo sjećanje na zajedničku večer.

Mlinarević je odlučila nagraditi i medicinske radnike, odrekavši se svoje reprezentacije.

"Heroji ove godine su medicinski radnici, liječnici i sestre. Na kraju teške i turobne 2020., svoju reprezentaciju odlučila sam donirati hrabrim djelatnicima najveće Covid bolnice u Češkoj i uljepšati im barem malo nadolazeće praznike s tradicionalnim bosanskohercegovačkim jelima i kolačima. Sretan vam Božić od srca, a da Nova godina donese zaista ljepše, bolje i zdravije trenutke za sve nas želi vam Ambasada BiH u Pragu", napisala je ambasadorica BiH u Češkoj na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije