Ministar Zukan Helez poslao važnu poruku građanima BiH - posebno stanovnicima Srebrenice

21
L. R.
Ministar Zukan Helez poslao važnu poruku građanima BiH - posebno stanovnicima Srebrenice
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zukan Helez

U Srebrenici su tenzije proteklih dana dosegle vrhunac. Specijalci MUP-a bosanskohercegovačkog entiteta Rs, oklopna vozila, policajci s dugim cijevima i crvenim beretkama na ulicama ovog grada... samo su dio scenarija koji se odvija pred očima Srebreničana.

Snimci koji su danas, 23. maja, uoči glasanja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih naroda, stigli iz Srebrenice uznemirili su mnoge. Politolozi komentiraju kako je u pitanju teroriziranje lokalnih Bošnjaka, a direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić prokomentirao je i:

"Mi kao sad treba da se prepadnemo?"

Saobraćajna nesreća u bh. gradu: Vozač BMW-a se zabio u stablo

Saobraćajna nesreća u bh. gradu: Vozač BMW-a se zabio u stablo

Dodajmo i da je u jednom trenutku i avion kružio iznad Srebrenice...

Istovremeno, na brojnim područjima u ovom, manjem bh. entitetu 'osvanuli' su i plakati o kojima se priča - više o tome čitajte OVDJE, a zbog svega navedenog portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je državnog ministra odbrane Zukana Heleza.

U trenutku našeg razgovora, ministar nam govori kako je upravo na putu prema lokaciji gdje će imati iznimno važan sastanak danas.

Novi prizori iz Srebrenice uznemirili mnoge: "Gdje je EUFOR?"

Novi prizori iz Srebrenice uznemirili mnoge: "Gdje je EUFOR?"

"Upravo putujem u SHAPE, u komandu NATO-a, gdje imam sastanak s generalom Christopherom G. Cavolijem, komandantom združenih snaga NATO-a i SAD za Evropu."

Na našu konstataciju o situaciji u Srebrenici, ministar Helez je poručio: 

"Želim da poručim građanima Bosne i Hercegovine, a posebno Srebrenice, da je sve pod punom kontrolom i nadzorom uoči donošenja rezolucije o genocidu u Srebrenici."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (21)

/ Povezano

/ Najnovije