Oklopna vozila na ulazima u Srebrenicu, Mujanović: "Jasno je šta pokušavaju"

17
Radiosarajevo.ba
Oklopna vozila na ulazima u Srebrenicu, Mujanović: "Jasno je šta pokušavaju"
Foto: PrtScr / Radiosarajevo.ba / Oklopna vozila na ulicama u Srebrenici

Oklopna vozila Ministarstva unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta RS jutros, 23. maja, nalaze se na ulazima u Srebrenicu.

Portal Istraga na društvenim mrežama objavio je i snimke navedenih oklopnih vozila, a politolog i stručnjak za politiku jugoistočne Europe i međunarodnih pitanja s doktoratom na Univerzitetu York u Torontu Jasmin Mujanović komentirao je iste:

"Secesionističke vlasti bosanskih Srba rasporedile su oklopne transportere oko grada Srebrenice uoči glasanja Generalne skupštine UN-a o rezoluciji o genocidu u Srebrenici u očitom pokušaju teroriziranja lokalnog bošnjačkog stanovništva. EUFOR i drugi relevantni organi sigurnosti BiH moraju provjeriti ove gnusne poteze."

Jako nevrijeme u Tuzlanskom kantonu: Ogromna šteta na poljoprivredi, automobilima, krovovima

Jako nevrijeme u Tuzlanskom kantonu: Ogromna šteta na poljoprivredi, automobilima, krovovima

Inače, u Srebrenici će danas biti održana sjednica Vlade RS-a.

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica, jučer je upozorio kako se na ulicama već nalaze policajci s dugim cijevima i crvenim beretkama - o tome više možete čitati OVDJE. a danas je na društvenoj mreži X napisao:

"Prva stvar jutros: policijski punkt, kombi pun žandarmerije, 300 metara od kuće. Moja kuća je nekih 15 kilometara od Srebrenice gdje će se danas održavati sjednica Vlade Rs. Barem jedan oklopni transporter na putu Srebrenica-Potočari, Despoti, sve sile što imaju su danas dovukli ovdje.

Mi sad, kao, treba da se prepadnemo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije