Novi prizori iz Srebrenice uznemirili mnoge: "Gdje je EUFOR?"

25
Radiosarajevo.ba
Novi prizori iz Srebrenice uznemirili mnoge: "Gdje je EUFOR?"
Foto: X.com / Specijalci MUP-a Rs pored Srednje škole u Srebrenici

Na ulicama Srebrenice ovih je dana iznimno napeto.

"Ljudi su na rubu, i Bošnjaci i Srbi", komentirao je ranije Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica.

Suljagić je i jučer objavio kako su na ulicama policajci s dugim cijevima i s crvenim beretkama. Konteksta radi, jedna od najzloglasnijih zločinačkih jedinica tokom agresije na našu zemlju, ali i Hrvatsku i Kosovo, bila je jedinica 'Crvene beretke'. 

Italijanski novinar upao na press i rekao Modriću tri rečenice: Iznenadio cijelu nogometnu javnost

Italijanski novinar upao na press i rekao Modriću tri rečenice: Iznenadio cijelu nogometnu javnost

A, od jutros su na ulicama Srebrenici i na putu prema Potočarima i oklopna vozila MUP-a Rs

U međuvremenu je objavljen i snimak na kojem se vidi kako se Specijalne jedinice MUP-a Rs raspoređuju u blizini Srednjoškolskog centra u Srebrenici...

Jasmin Mujanović, politolog i stručnjak za politiku jugoistočne Europe i međunarodnih pitanja s doktoratom na Univerzitetu York u Torontu, koji je i u ranijem tvitu p(r)ozvao EUFOR, reagirao je i na ovaj video riječima:

"Secesionističke vlasti bosanskih Srba rasporedile su policijske specijalne snage, uključujući oklopne transportere, u Srebrenicu kako bi terorizirale lokalnu bošnjačku zajednicu uoči današnjeg glasanja o rezoluciji Generalne skupštine UN-a o genocidu u Srebrenici. Ovdje su viđeni u šumi preko puta škole. Gdje je EUFOR?"

Na snimke oklopnih vozila ranije je reagirao i ambasador naše zemlje u Belgiji Erol Avdović koji je otkrio kako je kolege diplomate u Belgiji informirao o trenutnoj situaciji u Srebrenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije