Ministar Džindić uvjeren: Plina za FBiH će biti

3
Radiosarajevo.ba
Ministar Džindić uvjeren: Plina za FBiH će biti
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Nermin Džindić

Ministar energije rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić uvjerava da prekid distribucije plina za Bugarsku iz Rusije se neće negativno odraziti na građane u Bosni i Hercegovini.

"Potvrda nominacija od strane Gazproma prema sdabdjevaču Energoinvestu je pokazatelj da imamo sigurno i stabilno snadbijevanje plinom", naveo je Džindić.

Izjave drugih zvaničnika, Džindić nije htio komentarisati već je ponovio da u FBiH imaju plin.

Majke Srebrenice primile Ukrajinke u Potočarima: Razgovarale o gubitku najmilijih

Majke Srebrenice primile Ukrajinke u Potočarima: Razgovarale o gubitku najmilijih

Podsjećamo, Gazprom je jučer (28. april 2022.) zaustavio isporuku plina Poljskoj i Bugarskoj nakon što su odbili platiti ruskom energetskom divu plin u rubljama.

Bosna i Hercegovina se snabdijeva ruskim plinom preko Turskog toka koji prolazi kroz Bugarsku i Srbiju.

Iz Energoinvesta, glavnog snabdjevača gasa iz Rusije za Federaciju BiH, su rekli da za sada nisu dobili nikakve najave koje ukazuju na obustavu isporuke gasa.

"Energoinvest kao uvoznik gasa za FBiH, potvrđuje da od strane Gazprom Exporta nisu došle bilo kakve najave ili informacije koje ukazuju na mogućnost obustave isporuke gasa za FBiH.

Prema svim raspoloživim podacima i mjerenjima od 9 sati jutros (27.04.2022.), gas nesmetano dolazi u FBiH, u dogovorenim količinama i dinamikom koja nam je potvrđena od strane Gazprom Exporta", potvrđeno je ranije za portal Radiosarajevo.ba iz Energoinvesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije