Milorad Dodik nije podnio krivičnu prijavu za klevetu

4
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik nije podnio krivičnu prijavu za klevetu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

* Tekst i naslov ažurirani u 19.28 sati nakon što se pojavila informacija iz kabineta predsjednika Republike Srpske da Milorad Dodik nije prvi iskoristio nedavno usvojene izmjene Krivičnog zakonika i da nije podnio krivičnu prijavu za klevetu.

Iz Službe Milorada Dodika naveli su da je riječ o gruboj neistini s ciljem dezinformisanja javnosti, a ranije je portakl Capital objavio da je prva prijava u najvećem gradu RS došla upravo od Dodika koji je nakon oktobarskih izbora 2022. godine, tweetom najavio kriminalizaciju klevete i obračun sa neistomišljenicima.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka (OJT) su potvrdili za Capital da su od stupanja na snagu posljednjih izmjena i dopuna Krivičnog zakonika RS, zaprimili jednu prijavu.

SDP o sastanku SDA u Mostaru: 'Moramo odgovoriti na spinovanje'

SDP o sastanku SDA u Mostaru: 'Moramo odgovoriti na spinovanje'

Prijava je dostavljena od strane Ministarstva unutrašnjih poslova RS, odnosno Službe predsjednika RS, protiv NN (nepoznatog lica) za krivično djelo Kleveta iz člana 208.a. KZ RS“, naveli su u OJT.

Druge detalje nisu željeli da otkriju.

Podsjetimo, Narodna skupština Republike Srpske je 20. jula usvojila izmjene i dopune Krivičnog zakonika RS i nakon dvije decenije u javni prostor vratila krivično djelo klevete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije