BHMeteo upozorava: Stižu saharski pijesak i prašina u zraku. Evo kada se trebamo pripaziti

1
Radiosarajevo.ba
BHMeteo upozorava: Stižu saharski pijesak i prašina u zraku. Evo kada se trebamo pripaziti
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Na Facebook stranici BHMeteo objavili su da u Bosni i Hercegovini dolazi do postepenog naoblačenja u narednim danima.

Postepeno dolazi do porasta oblačnosti sa jugozapada, koji će danas krajem dana i večeras donijeti većem dijelu Hercegovine, te mjestimično jugozapadnoj, centralnoj i istočnoj Bosni prolazno kišu.

U periodu od 19. do 24. maja nastavak nestabilnog vremena širom zemlje uz mjestimično kišu i pljuskove sa grmljavinom. Nestabilno vrijeme vrlo moguće da će se zadržati do kraja ovog mjeseca.

Kultura na ulice 2024 | Sarajevski mališani uživali u predstavi "Stonoga Goga"

Kultura na ulice 2024 | Sarajevski mališani uživali u predstavi "Stonoga Goga"

Izuzev mjestimično mogućih nevremena koji bi donijeli nešto više padavina, neke obilnije kiše na širem području naše zemlje neće biti u narednih nekoliko dana.

Obilnije padavine će se zadržati zapadno i sjevernije od nas, ponajviše iznad dijela Alpa. Temperature uglavnom malo iznad prosjeka za ovo doba godine i kretat će se tokom dana većinom između 22 i 27, mjestimično do 29 °C. Jutra relativno topla, a u pojedinim danima nas očekuje i pojačan jugo, kao što će to biti slučaj u utorak, 21.05. maja.

Obzirom na dominantna jugozapadna visinska strujanja u narednom periodu, očekuje nas i prisustvo saharskog pijeska i prašine u zraku, početkom sljedeće sedmice i u povećanoj količini, pa će nebo biti zamućeno, a i kiša prljava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije