Objavljena je prognoza do 30. maja: Uživajte u suncu - dolaze zahlađenje i kiša

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena je prognoza do 30. maja: Uživajte u suncu - dolaze zahlađenje i kiša
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nakon sunčane subote dolazi nam kiša

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas, 17. maja, srednjoročnu vremensku prognozu, za period od naredne dvije sedmice, do 30. maja ove godine.

Kako su naglasili, i narednih desetak dana ovog mjeseca će biti poput proteklih, raznoliki i nestabilni.

Preovladavaće promjenjivo oblačno s povremenom kišom, ponegdje s obilnijim pljuskom praćen grmljavinom. Sunčani periodi neće izostati. Najviše sunčanih sati očekuje se u subotu (18. maja). Temperature zraka za dane vikenda u laganom porastu, od ponedjeljka (20. maja) za dva do tri stepena niže.

Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni

Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni

Minimalne temperature zraka varirat će između 9°C i 14°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 18°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 20°C i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U zadnjoj sedmici maja prognozira se stabilnije vrijeme. Mala do umjerena oblačnost usloviće u jutarnjim satima izraženiju svježinu. Tokom dana i pored više sunčani sati, maksimalne temperature trebale bi biti niže u odnosu na period godine u kojem se nalazimo. Jutarnja temperatura uglavnom između 6°C i 11°C u Bosni, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 16°C do 22°C, u Hercegovini do 25°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije