Policijska akcija u Ugljeviku: Uhapšen član kriminalne grupe Željko Simić

0
Radiosarajevo.ba
Policijska akcija u Ugljeviku: Uhapšen član kriminalne grupe Željko Simić
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / MUP RS, ilustracija

Željko Simić zvani Trnovac uhapšen je u akciji koja je sprovedena u Ugljeviku u kojoj je zaplijenjeno devet kilograma plastičnog eksploziva, detonatori, tri automatske puške i veća količina municije.

Radi se o čovjeku koji operativno važi za člana kriminalne grupe bjegunca Zlatana Ćuka iz Bijeljine.

Njih dvojica su zajedno hapšeni 2020. godine na famoznoj žurci u Suvom Polju kod Bijeljine kada je pala i starleta Tijana Ajfon. Simiću je, pred Sudom BiH, u toku suđenje za trgovinu kokainom u okviru kriminalne grupe predvođene Daliborom Railićem zvani Dugi iz Prijedora, koji je optužen i kao nalogodavac ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Tužilaštvo BiH Simića tereti da je preko Sky aplikacije komunicirao sa Railićem i optuženom Mirjanom Vujović, te da su između 28. januara i 10. februara 2020. godine dogovorili isporuku više kilograma kokaina, za iznos od 37.000 eura (72.362 KM). 

U optužnici se navodi da je drogu nabavila Vujović. Željko Simić je, kao vozač dobavljača, drogu dovezao u Prijedor i to sa vozilom koje ima posebno ugrađeni štek za te svrhe i predao ga Railiću, koji je isporuku platio Vujovićevoj, piše SrpskaInfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije