Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

33
Radiosarajevo.ba
Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina
Foto: Face TV / Davor Dragičević

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića čije je ubistvo potreslo Bosnu i Hercegovinu, otkrio je u intervjuu za Centralni dnevnik ime ubice svog sina.

Dragičević je izrazio frustraciju zbog nedostatka pravde i podrške pravosudnih institucija te je istakao važnost promjene sistema.

Prema njegovim riječima, borba za pravdu nije samo osobna, već ima za cilj promjenu odnosa među nosiocima vlasti. Izjavio je da čeka ovjeru svoje kandidature za nezavisnog kandidata za gradonačelnika Banja Luke te da mu je cilj zaštititi djecu od sličnih tragedija.

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

Noć za pamćenje: Legendarni Darko Rundek priredio nezaboravan koncert u Sarajevu

"Nadam se da će doći do ljudi da ja ne želim iskoristiti ubistvo svog djeteta, već sam tu da zaštitim njihovu djecu da ne idu ni pod zemlju ni izvan zemlje", rekao je Davor. 

Dragičević je također iznio tvrdnje o zataškavanju ubistva i nedovoljnoj istrazi, optužujući Okružni sud u Banjoj Luci da štiti osumnjičenog, pripadnika MUP-a RS, Dubravka Kremenovića.

Navodi da posjeduje dokaze koji potvrđuju umiješanost Kremenovića u ubistvo njegovog sina.

"Mog sina je ubio pripadnik MUP-a RS, Dubravko Kremenović! Znam to kao što znam da je David moj sin! Šest godina Okružni sud u Banjoj znaju za to ime i štite ga", rekao je David Dragičević u emisiji na Face tv.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (33)

/ Povezano

/ Najnovije