Milorad Dodik nasekiran zbog odluke Crne Gore da podrži rezoluciju o genocidu: "Katastrofa"

18
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik nasekiran zbog odluke Crne Gore da podrži rezoluciju o genocidu: "Katastrofa"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Najava crnogorskog premijera da će podržati rezoluciju o Srebrenici je moralno, politički i povijesno katastrofalna, napisao je večeras, 29. aprila, prilično uznemireni predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik na platformi X, bivšem Twitteru.

Podsjetimo, crnogorski premijer Milojko Spajić izjavio je u Berlinu da će Crna Gora podržati rezoluciju o genocidu u Srebrenici u UN-u iako je neće koosponzorisati. Više o tome na OVOM LINKU.

A, samoproglašenog laktaškog vožda odluka Crne Gore prilično je potresla, pa ovako piše:

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

Sarajevski flautista o noći koju je vrijedilo čekati: Adi Šehu svira jubilarni hiljaditi koncert

"Ako nisu vodili računa o stigmi koja se ovom rezolucijom nameće cijelom srpskom narodu, mogli su se bar pitati kako će se osjećati blizu 40 posto državljana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi."

Zašto bi se eventualni Crnogorci - koji se izjašnjavaju kao Srbi - osjećali pogođeni rezolucijom o genocidu u Srebrenici, Dodik nije elaborirao. Vjerovatno u duhu svog političkog pajdaša Aleksandra Vučića pokušava da nametne narativ kako rezolucija naziva Srbe 'genocidnim narodom', što nema veze s istinom. 

Dodik je svoju jadikovku na X-u završio ovim riječima: "Milo Đukanović je poražen na izborima, ali politika koja je po pravilu na štetu Srba u Crnoj Gori je, nažalost, pobijedila. To je večer potvrdio i premijer Spajić."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije