Majke Srebrenice se javno zahvalile: I Crna Gora će u UN-u podržati rezoluciju o genocidu!

2
Radiosarajevo.ba
Majke Srebrenice se javno zahvalile: I Crna Gora će u UN-u podržati rezoluciju o genocidu!
Foto: Anadolija / Majke Srebrenice u Tuzli

Crnogorski premijer Milojko Spajić izjavio je u Berlinu da će Crna Gora podržati rezoluciju o genocidu u Srebrenici u UN-u iako je neće koosponzorisati.

Kako je na svom X nalogu objavio Milan Nič iz Njemačkog Vijeća za vanjske poslove (DGAP), koji je bio među predstavnicima NVO i donoslilaca političkih odluka koji su razgovarali sa Spajićem, bio je u poziciji da upita premijera Spajića za stav o rezoluciji. 

"Odgovor premijera Spajića na predloženu rezoluciju Generalne skupštine UN o Srebrenici? Crnogorska vlada će je podržati, ali ne i biti koosponzor" napisao je Nič na mreži X

Zloglasna banda džeparoški: U Španiji uhapšeno 20 žena iz BiH

Zloglasna banda džeparoški: U Španiji uhapšeno 20 žena iz BiH

Brojni crnogorski intelektualci, javni djelatnici, te nevladine organizacije i pojedinaci zvanično su pozvali crnogorsku Vladu da bude koosponzor rezolucije o Srebrenici koja bi se 3. maja trebala naći pred UN. Crnogorski premijer Spajić je ranije odbijao da odgovori na ove incijative, kao i na eksplicitna pitanja novinara, no to nije mogao izbjeći predstavnike utjecajnih organizacija u Berlinu, pa je obećao podršku Crne Gore rezoluciji. 

U međuvremenu su se oglasile Majke Srebrenice koje su izjavile kako su zahvalne predsjedniku Vlade Crne Gore što je donio odluku da Crna Gora podrži rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije