Meteorolozi najavili promjenu vremena: Evo kada stiže snijeg i gdje će prvo padati

1
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili promjenu vremena: Evo kada stiže snijeg i gdje će prvo padati
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

U većem dijelu zemlje jutros je pretežno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove ima dosta magle i niske oblačnosti, naročito u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Livno -2; Bjelašnica, Drvar, Sokolac i Tuzla 0; Banja Luka, Bihać, Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Široki Brijeg 1; Bugojno i Prijedor 2; Stolac 4; Zenica 5; Gradačac, Mostar i Trebinje 7; Neum 10°C.

Danas u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

Uskoro svečano otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci

Uskoro svečano otvaranje džamije Arnaudija u Banjoj Luci

U Sarajevu dosta niske naoblake dio prijepodneva. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilne vremenske prilike pozitivno će djelovati na većinu ljudi. Tokom jutarnjih sati trebalo bi posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će, nakon razvedravanja, biti osjetno svježije u odnosu na protekli period. Također, ne treba isključiti mogućnost pojave mjestimične magle, što bi moglo uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima. Uz postepeni porast temperatura zraka, sa odmicanjem dana toplije i ugodnije.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U petak 10.11.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Više padavina u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 °C.

Poznati meteorolog objavio prognozu za novembar i otkrio kada se očekuje novi snijeg

Poznati meteorolog objavio prognozu za novembar i otkrio kada se očekuje novi snijeg

U subotu 11.11.2023., oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama je moguć slab snijeg. Vjetar slab do umjeren zapadnu i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C. 

U nedjelju 12.11.2023., jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša ili lokalni pljuskovi su moguću u Hercegovini, centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije