Meteorolozi objavili prognozu do subote: Pogledajte kad dolazi kiša, a kad je moguć i - snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili prognozu do subote: Pogledajte kad dolazi kiša, a kad je moguć i - snijeg
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 3; Sokolac 6; Drvar 7; Bugojno, Prijedor, Zenica 8; Sanski Most, Srebrenica, Tuzla 9; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Ivan Sedlo, Livno 10; Sarajevo 11; Široki Brijeg, Trebinje 12; Bihać, Gradačac 13; Mostar, Stolac 14; Neum 20; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, na normali je i lagano opada.

Bioprognoza: Opšta slika će biti ljepša u prvom dijelu dana. Sa poslijepodnevnim i noćnim satima negativni uticaj vremenskih prilika biće sve izraženiji. Kod osjetljivih osoba postepeno će se pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput nervoze, reumatskih bolova, kardiovaskularnih smetnji i malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća grmljavina. Više padavine poslije podne i tokom noći. Vjetar slab južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 14 do 20 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne je moguća slaba kiša. Više padavina poslije podne i tokom noći. Dnevna temperatura oko 15 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje naoblake tokom poslijepodneva. U jutarnjim satima i prije podne kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 15, na jugu do 18 °C.

Nevrijeme poharalo bh. grad, proglašeno stanje elementarne nepogode: Vjetar rušio i crijepove

Nevrijeme poharalo bh. grad, proglašeno stanje elementarne nepogode: Vjetar rušio i crijepove

U četvrtak pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Poslije podne u Hercegovini povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 18 °C.

U subotu oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U višim podučjima i na planinama je moguć slab snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije