Bh. meteorolozi najavili snijeg: Objavljena prognoza do kraja sedmice, slijedi pad temperature

0
Radiosarajevo.ba
Bh. meteorolozi najavili snijeg: Objavljena prognoza do kraja sedmice, slijedi pad temperature
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 2; Bihać 5; Livno 6; Drvar 7; Bugojno, Ivan Sedlo 8; Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 9; Gradačac, Široki Brijeg, Zenica 10; Mostar 12; Stolac 13; Neum 16; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovadavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša ili lokalni pljusak je moguć ponegdje u Hercegovini i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 12 do 18 °C.

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

"Budi hrabar, budi zdrav": Počela kampanja za besplatno PSA testiranje širom FBiH

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslije podne. Prije podne lokalno je moguća slaba kiša. Dnevna temperatura oko 14 °C.

BIOPROGNOZA - Opšta slika relativno je povoljna. Usljed tmurnog i prohladnog vremena tokom prijepodneva, kod osjetljivijih osoba moguće su umjerene poteškoće. Potom, sa prolaskom pogoršanja, ugodnije. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se umanjiti, izraženije sa noćnim satima.

Oglasili se bosanskohercegovački meteorolozi: Evo gdje će pasti najviše kiše

Oglasili se bosanskohercegovački meteorolozi: Evo gdje će pasti najviše kiše

U četvrtak 09.11.2023., pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 °C.

U petak 10.11.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Poslije podne u Hercegovini povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 18 °C.

U subotu 11.11.2023., oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U višim podučjima i na planinama je moguć slab snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C.

U nedjelju 12.11.2023., jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša ili lokalni pljuskovi su moguću u Hercegovini, centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije