Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do petka: Evo kada stiže zahlađenje

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi objavili detaljnu prognozu do petka: Evo kada stiže zahlađenje
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nevrijeme u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 6. novembra, preovladava sunčano uz umjerenu oblačnost. Oblačnije je na zapadu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica 2; Tuzla 6; Banja Luka, Doboj i Široki Brijeg 7; Sanski Most i Zenica 8; Livno 9; Bugojno, Ivan Sedlo, Sarajevo i Stolac 10; Bijeljina i Mostar 11; Drvar i Trebinje 12; Gradačac 15; Neum 16; Bihać 17°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Lokalno uz više oblaka rijetko je moguć slab kratkotrajan pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

Bećirović stigao u Njemačku: Prvi put nakon dužeg vremena imat će ove sastanke

Bećirović stigao u Njemačku: Prvi put nakon dužeg vremena imat će ove sastanke

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika će se poboljšati. Stabilno i sunčanije vrijeme pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana. U Hercegovini i na jugozapadu, ne suviše jake padavine, povremeno će remetiti osjet ugode. Sa noćnim satima dodatno proljepšanje u cijeloj zemlji.

Objavljena je prognoza do petka:

U utorak, 7.11.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Slabije padavine su prije podne. Većina kiše se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C. 

U srijedu, 8.11.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Prije podne sa kišom u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, na jugu do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu do 19°C.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/nedim-sladic-kroz-nekoliko-videa-objavio-novu-prognozu-stize-li-u-bih-olujno-nevrijeme/519729[/related] 

U četvrtak, 9.11.2023., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C. 

U petak, 10.11.2023., u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu i pljuskove. Glavnina padavina se očekuje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno su mogući jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije