Memić: Alisa Mutap me tuži za klevetu, ročište je na dan kada je Dženan ubijen

3
Radiosarajevo.ba
Memić: Alisa Mutap me tuži za klevetu, ročište je na dan kada je Dženan ubijen
Printscreen / Muriz Memić

Na Facebooki stranici Pravda za Dženana večeras su se obratili Arijana i Muriz Memić, sestra i otac ubijenog mladića Dženana.

Podsjetimo, uskoro će pet godina od ubistva ovog mladića, a ubica još nije pronađen. Predmet Dženan Memić je već dva puta bio pred Kantonalnim sudom i vodio se zbog navodne saobraćajne nesreće gdje su za to bili optuženi Ljubo i Bekrija Seferović. No, dva puta je Sud donio oslobađajuću presudu te utvrdio da nema dokaza da se uopšte te noći desila nesreća.

Trenutno se predmet nalazi po drugoj žalbi Tužilaštva KS pred Vrhovnim sudom FBiH.

Kako je Muriz Memić otkrio večeras, Alisa Mutap, djevojka nesretnog Dženana koja je bila s njim u trenutku ubistva, tužila ga je za klevetu.

"Pozvan sam na pripremno ročište. Ta Alisa Mutap je sada spremna da me tuži zbog intervjua u kojem sam rekao da je ona prostitutka. Ja sam to izjavio, mislim da će to Sud i utvrditi. Alisa ti si sa njim bila rame uz rame, ti si saučesnik u ubistvu i znaš ko je ubio Dženana", kazao je Memić.

No, ono što ga najviše boli je da je pripremno ročište zakazano za dan 8. februar 2021., tačno na petu godišnjicu od Dženanove smrti.

"Draga sudinice, ako možete zakazati ročište u 22.23 sata kada je Dženan ubijen, pa da dođe i Alisa. Od početka traje ubijanje mene i moje poridce i vidim na šta je spremna ova država, MUP, Tužilaštvo. Nije problem što me Alisa tužila, nego što je odvela Dženana u smrt", istakao je između ostalog Memić.

Dodao je da mu Alisa traži 3.000 odštete za klevetu.

"To nije problem, problem je što nema Dženana. Pet godina šutiš i lažeš", potcrtao je Memić.

Arijana Memić se večeras obratila Alisi Mutap.

"Sjećaš li se, Alisa, poruke koju si dobila, a u kojoj je pisalo da će ti veza sa Dženanom biti najkraća u životu i da će ti likvidirati momka? Sjećaš li se Alisa noći 8. februara 2016., zašto si lagala da ste išli na vidikovac, zašto si lagala da ste na Ilidžu došli u 22 sata kada je to bilo mnogo ranije? Koga si to pozvala da dođe u Aleju i pretuče Dženana? Koga je to Dženan ugledao iza tvojih leđa? Ko te je Alisa šamarao u Velikoj Aleji? Sjećaš li se Dženana, Alisa, sjećaš li se onog momenta kada je pred tobom nestajao njegov život? Sjećaš li se Alisa kada si dobila informacije da je Dženan u bolnici nešto rekao Murizu pa si me pozvala i pitala šta je to Dženan mumljao? Da li te je Alisa bilo strah da je rekao ono što se dogodilo, da je rekao ono što ti nisi željela da se sazna? Jesi li zaboravila Alisa da si izdala Dženana i da si ga odvela u smrt", upitala je Arijana.

Napomenula je Memić da su vještaci utvrdili da Mutap ima fragmentiranu amneziju, nakon koje se vraća pamćenje. 

“Alisa Mutap-Ramić je saučesnik ubistva Dženana Memića i pozivam te Alisa da me tužiš ako ovo nije tačno. Postoje tri stvari koje smo ranije tvrdili, Alisa zna šta se desilo, nema amneziju i ne govori istinu”, poručila je Arijana Memić.

U nastavku pogledajte snimak obraćanja Arijane i Muriza Memića na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije