Otac Muriz tvrdi: U slučaju Memić ima novi svjedok - očevidac

2
Radiosarajevo.ba
Otac Muriz tvrdi: U slučaju Memić ima novi svjedok - očevidac
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Muriz Memić u porodičnoj kući

Muriz Memić četiri se godine bori s pravosuđem. Prošle su četiri godine od ubistva njegovog sina Dženana.

Posljednja epizoda, u ovom - slučaju Memić, bila je prije četiri dana na Vrhovnom sudu FBiH.

"Očekujemo tu odluku, pa sada kada će biti. Roka nema. Najstrašnije je što Federalno tužilaštvo traži da oni odrede novo ročište. Znamo da idu na krađu vremena, da nam samo razvlače pamet. Onda bi to trajalo još godinu, novo vještačenje, mada je sve jasno", rekao je Muriz Memić za N1.

Istovremeno, otkrio je da u istražnom postupku koji vodi Tužilaštvo BiH postoji novi svjedok.

"Vama prvo govorim da ima novi živi svjedok. Očevidac! U državnom tužilaštvu su saslušani novi svjedoci. Tužilaštvo BiH vodi istragu za organizovani kriminal. U toj istrazi, samo po sebi dolazi i ubica i rješenje slučaja. Oni su prvo otvorili istragu za organizovani krminal. Po našoj krivičnoj prijavi. Mi smo podnijeli prijavu protiv 45 ljudi. Većina je saslušana", kazao je Memić za N1.

I dalje Memić tvrdi da zna ko je ubica, ali nije on taj ko to treba reći. A šta država (ni)je uradila, da se ovaj slučaj otkrije, četiri godine, mnogo je pokazatelja.

"Znamo ko je. Neka to država uradi. Alisa Mutap je živa. Dalida Burzić je rekla: 'nije on njega htio ubiti, to je bilo naguravanje, koje je eskaliralo'. A kada joj je advokat postavio pitanje: 'ko nije htio ubiti Dženana, ko se naguravao i otkud joj te informacije', ona je ljutito rekla da 'ne prima advokate, ovdje je napravila izuzetak'. Ona je sama sve rekla tada", poručio je Memić.

Govorio je i o Milanu Tegeltiji, predsjedniku VSTV-a.

Više o ovome možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije