Mehmedović: Nisu problem stranačke pozicije Sarajlića nego opće stanje u SDA

Radiosarajevo.ba
Mehmedović: Nisu problem stranačke pozicije Sarajlića nego opće stanje u SDA
Foto: Screenshot / Šemsudin Mehmedović

Nisu problem stranačke pozicije gospodina Asima Sarajlića nego odnosi unutar SDA, strukture SDA, definisanja politika SDA.

Kazao je ovo za Radiosarajevo.ba Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH, nakon što je Sarajlić podnio ostavku na funkcije koje ima u stranci, a poslije afere "Asim".

"Spletkarenje i snažna unutrašnja borba dovodi do toga da imamo frakcijsku borbu čime se gubi snaga. Nije problem Sarajlić nego opće stanje", dodao je Mehmedović.

Asim Sarajlić podnio ostavku na sve funkcije u SDA

Ova informacija je potvrđena za portal Radiosajevo.ba . Sarajlić je bio predsjednik Kadrovske komisije i potpredsjednik ove političke stranke. Portal Faktor je objavio tekst ostavke u kojoj je obrazložio svoju odluku. "U toj borbi sam bio na različite načine ranjavan. Ponekad mi se čini da su rane stečene u miru bolnije od onih ratnih.

Podsjetimo, Sarajlić je podnio ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije (SDA) gdje je bio predsjednik Kadrovske komisije i potpredsjednik ove političke stranke.

Njegova ostavka je uslijedila nakon što je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić objavio snimak u kojem je jedan od aktera i Sarajlić, a koji, navodno, svjedoči o lobiranju za glas jednog delegata na izboru za predsjednika Kantonalnog odbora SDA. Na snimku se čuje kako Sarajlić delegatu obećava da će mu zaposliti suprugu ako bude glasao za Prevljaka.

Efendić objavio snimak: Sarajlić pokušao potkupiti delegata da glasa za Prevljaka

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i kandidat za predsjednika Kantonalne organizacije Stranke demokratske akcije u Sarajevu (KO SDA Sarajevo) Semir Efendić je na svom Facebook profilu objavio tonski snimak za koji tvrdi da je dokaz o malverzaciji u vezi izbora predsjednika sarajevske SDA.

Ovo je izazvalo burne reakcije koje se još ne stišavaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije