Asim Sarajlić podnio ostavku na sve funkcije u SDA

Radiosarajevo.ba
Asim Sarajlić podnio ostavku na sve funkcije u SDA
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Asim Sarajlić

Asim Sarajlić je podnio ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske akcije (SDA).

Ova informacija je potvrđena za portal Radiosajevo.ba.

Sarajlić je bio predsjednik Kadrovske komisije i potpredsjednik ove političke stranke.

Portal Faktor je objavio tekst ostavke u kojoj je obrazložio svoju odluku.

"U toj borbi sam bio na različite načine ranjavan. Ponekad mi se čini da su rane stečene u miru bolnije od onih ratnih. U svakom slučaju, status i ugled prve bošnjačke i bosanskohercegovačke stranke su mi preči od karijere i ličnog statusa", napisao je.

Poručio je da ne traži nikakvo opravdanje za njih. Kako je naveo, njegov subjektivan odnos u korist kandidature Fikreta Prevljaka za predsjednika Kantonalnog odbora u Sarajevu je bio iniciran ostrašćenom i masovnom kampanjom protiv Prevljaka.

"Ta kampanja je obilovala niskim udarcima, uvredama, diskvalifikacijama, ali i manipulacijama koje su čak dovodile u pitanje i ratni angažman generala Prevljaka", dodao je Sarajlić.

Efendić objavio snimak: Sarajlić pokušao potkupiti delegata da glasa za Prevljaka
Oglasio se i Abdulah Skaka o aferi "Asim", evo šta je poručio
Aljoša Čampara o aferi "Asim": Sarajlić mora biti smijenjen

Naglasio je da će svim detaljima koji se odnose na prljavu kampanju tokom izbora u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo usmeno upoznati rukovodstvo stranke.

Kako navodi Faktor, ostavku je podnio nedugo poslije izbijanja afere, te da ju je jučer, 1. marta, u pisanoj formi i dostavio.

Njegova ostavka je uslijedila nakon afere "Asim" odnosno nakon što je gradonačelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić objavio audio-snimak u kojem je jedan od aktera i Sarajlić, a koji, navodno, svjedoči o lobiranju za glas jednog delegata na izboru za predsjednika Kantonalnog odbora SDA. Na snimku se čuje kako Sarajlić navedenom delegatu daje obećanje da će mu zaposliti suprugu ako bude glasao za Prevljaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije