Logoraš iz Mostara: Milanović ismijava žrtve i sipa nam so na rane

13
F.V.
Logoraš iz Mostara: Milanović ismijava žrtve i sipa nam so na rane
Foto: Tacno.net/ Arhiv / Edin Batlak/ Mostarski logoraši

Edin Batlak je Mostarac koji je puna 253 dana proveo u logoru Heliodrom.

Oslobođen tek nakon što je potpisan Washingtonski sporazum.

Na vijest ''Večernjeg lista'' da će predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sutra u Kninu dodijeliti odlikovanja Vojnoj policiji HVO-a, koja je provodila masovna hapšenja i maltratiranja Bošnjaka i ostalih nehrvata u Mostaru, te postrojbi ''Ludvig Pavlović'', Batlak kaže kako ga Milanović ''osobno više ničim lošim ne može iznenaditi''. Očekuje da navedena vijest i službeno bude potvrđena.

Gori od Kolinde

''Od njega je očekivati dalje propadanje po pitanju njegove raz/gradnje odnosa sa Bosnom i Hercegovinom. Vjerovao sam do prošle godine da je od 2000-te Kolinda Grabar - Kitarović najlošija predsjednica/predsjednik susjedne RH. Priznajem, sa olakšanjem sam dočekao mandat Zorana Milanovića. Vjerovao sam da će on kao socijaldemokrata imati drugačiji pogled na susjedstvo, civilizacijske norme i slično, ali on se potrudio da taj neslavni bajrak preuzme od svoje prethodnice odnosi'', govori za Radiosarajevo.ba Batlak, te dodaje:

''Ako se građani susjedne Hrvatske pitaju zašto im predsjednika niko relevantan iz svijeta ne poziva (sem ako se ne može zaobići), onda moraju znati da manjak pozivnica njihovom predsjedniku leži u njegovom nepristojnom i svađalačkom ponašanju koje ide do toga da građanima susjedne Bosne i Hercegovine sipa so na živu ranu i da se tako ne mogu graditi prijateljski odnosi''.

Slon u staklari

Prema njegovim riječima, Milanović se definitivno ponaša kao ''slon u staklari''.

''Na prošlogodišnje burne reakcije povodom odlikovanja odbjeglog optuženika za ratne zločine Zlatana Mije Jelića sada prkosno odgovara novim odlikovanjima postrojbama Vojne policije HVO, ''Ludvig Pavlović i drugima. On je svojim ponašanjem naspram Bosne i Hercegovine postao šampion sramote i blamaže, a ako misli da će se sljedbenicima politike HDZ, koja je kroz svoje postrojbe u BiH stekla zvanje UZP na međunarodnom sudu u Hagu, dopasti i dobiti dugoročnije poene - silno se vara. Ako ne vjeruje odgovor će dobiti na narednim izborima'', istakao je Batlak.

Veličanje zločina

Prema njegovim riječima, ovo je posebna uvreda za sve žrtve.

''Odlikujući optuženike za učinjene ratne zločine, kao i posredno presuđene ratne zločince (nisu Praljak, Ćorić i kompanija suđeni za učešće na azijskom ratištu), Milanović se smije žrtvama, šalje najgoru moguću poruku Bosni i Hercegovini i svijetu, i zašto ne reći, najdirektnije negira zvanično presuđeni ratni zločin na najvećim svjetskim sudskim instancama. Negacija zločina je posljednja faza zločina i spremanje za novi. Dragi građani Hrvatske, koju cijenim i poštujem, ako mislite da je Milanović svjetlo - onda živite u mraku'', zaključuje Batlak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije