Galić: Milanović potvrđuje neprijateljstvo i nepoštivanje države BiH

6
Radiosarajevo.ba
Galić: Milanović potvrđuje neprijateljstvo i nepoštivanje države BiH
Foto: Prtscr/Tacno.net / Stefica Galic

Glavna i odgovorna urednica portala Tačno.net, aktivistica Štefica Galić šokirana je vijestima da će predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, prema pisanju zagrebačkih medija, sutra na kninskoj tvrđavi uručiti odlikovanja Vojnoj policiji Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i jedinici "Ludvig Pavlović " iz Bosne i Hercegovine.

Piše: F. V.

Podsjetimo, ovu informaciju objavio je danas zagrebački "Večernji list", a prenijeli brojni mediji u Hrvatskoj i regiji.

Heroina Štefica Galić poznata je i u međunarodnim okvirima nagrađivana humanistkinja, borkinja protiv fašizma svih boja. To je žena koja je 1993. godine, u jeku kampanje etničkog čišćenja u Hercegovini, rizikujući živote članova porodice, zajedno sa suprugom Nediljkom, spašavala komšije Bošnjake u Ljubuškom, nadasve ljude...

"Ako zaista sutra Milanović odlikuje Vojnu policiju HVO-a i postrojbu "Ludvig Pavlović" bit će to još jedan u nizu "ispada" hrvatskog Trumpa kojim opet potvrđuje neprijateljstvo i nepoštivanje države BiH, slijedeći propalu Tuđmanovu ratnu politiku. Zato je možda i oblijetao nedavno po bivšoj Herceg-Bosni s Draganom Čovićem (predsjednik HDZBiH, op.a.) i družinom misleći da je tamo dobrodošao, a usput pljujući po našoj državi, Komšiću itd. Ne zna on, jadan, da ga vole tamo isto koliko i Komšića. Doduše iskoriste ga za ovakvo nešto", kaže Galić za portal Radiosarajevo.ba.

Dodaje kako mi "u BiH znamo šta je radila i Vojna policija HVO", a posebno postrojbe kao što je "Ludvig Pavlović".

"Ta jedinica je radila najgnusnija mučenja, progone i ubistva nehrvata u ratu. Ćorića i Praljka sam viđala gotovo svakodnevno kako ulaze u zatvor bivšeg SUP-a u Ljubuškom gdje su bili zatvoreni najprije Srbi, a kasnije Bošnjaci. O Mostaru da ne govorim. Sve to stoji i u haškim presudama "šestorci" tzv. Herceg-Bosne i drugima kojima je suđeno u BiH. Šteta što naši susjedi nemaju "Inzkov zakon" kojim bi se sankcionirali oni koji negiraju genocid i slave ratne zločince kao heroje. Vladajuće strukture oba bivša agresora na našu zemlju, Srbija i Hrvatska, uporno to rade. Sve dok ne dobiju šamar iz Brisela", zaključila je Galić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije