Ljubo, Bekrija Seferović, Muriz Memić i Ifet Feraget stigli na ročište

0
Radiosarajevo.ba
Ljubo, Bekrija Seferović, Muriz Memić i Ifet Feraget stigli na ročište
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vrhovni sud FBiH

Ročište pred Vrhovnim sudom FBiH u slučaju Dženan Memić nastavlja se danas.

U prostorije Suda stigli su optuženi Ljubo i Bekrija Seferović, Dženanov otac Muriz, kao i advokat porodice Memić Ifet Feraget.

Podsjetimo, pred Vijećem Vrhovnog suda za 12 sati zakazan je pretres u ovom predmetu. Predviđeno je saslušanje vještaka medicinske struke dr. Hamze Žuje i dr. Željka Karana o povredama i načinu smrti Dženana Memića. Također, Tužilaštvo i odbrana će iznijeti završne riječi.

Ljubo i Bekrija Seferović su dva puta do sada oslobođeni krivice u slučaju smrti Dženana Memića i to na Kantonalnom sudu. U oba slučaja nije bilo dokaza da se radi o saobraćajnoj nesreći.

Ljubo, Bekrija Seferović, Muriz Memić i Ifet Feraget stigli na ročište   - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Ljubo, Bekrija Seferović, Muriz Memić i Ifet Feraget stigli na ročište

Podsjetimo, na istom predmetu radi i Tužilaštvo BiH čija optužnica je prije dva dana potvrđena od strane Suda BiH. Optuženi su, između ostalih, tadašnja djevojka Dženana Memića Alisa Mutap, kao i njen otac Zijad.

Njih dvoje, kao i Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović proveli su nekoliko mjeseci u pritvoru prije nego što ih je Sud pustio da se brane sa slobode uz mjere zabrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije