! / Prva reakcija Memića: "Poruka porodici Dupovac - bilo je slatko, trajalo je kratko"

21. 07. 2021. u 13:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnice protiv Alise Mutap, Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba

Informaciju je za naš portal potvrdio Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

Sud BiH danas je potvrdio optužnicu, koju je ranije podiglo Tužilaštvo BiH, protiv sljedećih osoba:

1. Mutap Zijada, rođenog 1959. godine u Sarajevu
2. Ramić Alise (ranije Mutap), rođene 1996. godine u Njemačkoj,
3. Dupovac Hasana, rođenog 1973. godine u Hadžićima
4. Barić Josipa, rođenog 1963. godine u Sarajevu
5. Ožegović Muamera, rođenog 1981. godine u Foči

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića, kako bi nam dao prvu reakciju nakon što je Sud BiH potvrdio optužnicu.

"Sada više ne priča Muriz, već Tužilaštvo i Sud BiH. Imam poruku za porodicu Dupovac - bilo je slatko, ali trajalo je kratko. Balone koje su puhali, neka ih ispušu. Hasan mora na sud. Hasan je kriminalac, on je uniformisani kriminalac. On je pomogač ubica Dženana Memića", kaže nam Muriz Memić.

Otac ubijenog Dženana Memića imao je i poruku za advokatu Kadriju Kolića.

"Sud BiHJ je potvrdio da Muriz ne laže. Svi znate istinu kao i ja, samo traže jednu riječ da nađu pukotinu. Država stoji iza ove likvidakcije. A, evo poručujem im da nećemo odustati i da sam vazda govorio da ima čestitih i tužioca i sudija. Istraga će ići dalje", kazao je Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, Dženan Memić je stradao u februaru 2016. godine. Zajedno s njim, u ilidžanskoj Velikoj aleji je bila djevojka Alisa Mutap. Uslijed zadobijenih povreda, mladić je preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu sedam dana kasnije.

Ljubo Seferović i njegov otac Bekrija bili su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je mladić stradao, te su bili optuženi za neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i sprečavanje dokazivanja.

Ipak, porodica Dženana Memića nije bila zadovoljna razvojem situacije, a nebrojeno mnogo puta ukazivali su na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju.

Naime, Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da je Tužilaštvo KS sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću. Zbog toga je otac mladića Muriz Memić podnio i krivičnu prijavu Državnom tužilaštvu koje je nakon 11 mjeseci otvorilo istragu za organizirani kriminal u slučaju Memić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)