Prva reakcija Muriza Memića nakon što su Alisa Mutap i ostali pušteni na slobodu

0
Radiosarajevo.ba
Prva reakcija Muriza Memića nakon što su Alisa Mutap i ostali pušteni na slobodu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Alisa Ramić Mutap, njen otac Zijad Mutap te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić, pušteni su da se brane sa slobode.

Odluka je to Suda BiH nakon jučerašnjeg ročište u predmetu "Zijad Mutap i drugi", po prijedlogu Tužilaštva BiH, za produženje pritvora za osumnjičene.

Na slobodi je i Muamer Ožegović, radnik hotela "Ilidža".

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Muriza Memića, oca ubijenog mladića Dženana Memića, da nam da komentar na odluku Suda BiH.

"Ovo je mjera i nije konačna. Očekujemo da se Tužilaštvo žali na ovu odluku. Nama je daleko važnije da bude optužnica podignuta. Taman smo našli tužioca koji hoće da radi, odjednom on smeta. Ja nas nikada ne bih dijelio po nacionalosnoti, samo na dobre i loše ljude", kazao je Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv pet osoba u slučaju "Dženan Memić".

Optužnica je, osim Alise Mutap Ramić, podignuta i protiv njenog oca Zijada Mutapa, te Hasana Dupovca, Muamera Ožegovića i Josipa Barića.

Optuženi se terete da su 8. februara 2016. godine pristupili skupini za organizirani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap i drugi, a koja je nastala s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Zijad Mutap i Hasan Dupovac u pritvoru su od februara, Josip Barić od aprila, a Alisa Mutap Ramić i Muamer Ožegović od juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije