Bolna sjećanja na Dženana Memića: Objavljeni detalji iz života

4
Radiosarajevo.ba
Bolna sjećanja na Dženana Memića: Objavljeni detalji iz života
Foto: Privatni album / Dženan Memić

Dženan nije bio “Slučaj Dženan Memić”, ističu na Facebook stranici Pravda za Dženana Memića

Smatraju kako se malo govorilo o njemu, kakav je on bio, pa su odlučili, nakon 5 i po godina borbe, da njegovi prijatelji i prijateljice, rodbina i poznanici podijele sa svima nešto o njemu. 

Šta su napisali i poručili pročitajte u nastavku:

Pišu Fatima Gultekin i Mirela Begović:

“Godine prolaze, ali nikad te zaboraviti ne možemo, jer ti si ostavio jedan dio u srcu nasem, koji je nezaboravan, a to je plemenita dusa. Kako da neko moze zaboravit momka po imenu Dzenan Memic koji nije mogao ni mrava zgazit i koji je toliko bio dobar i pomagao svima? I da se nadje neko i da kaze da je Dženan bio okrutan, taj insan nema mozga, a kamoli da bude normalan covjek (psihopata).

Sjećanje na tebe nisu prolazna, jedan dio želim da svima opišem kakav je Dženan bio, a to je:

Svake godine kad smo došli u Bosnu, uvijek smo išli u Sokolović Koloniju da vidimo tetku Muniru i našeg Dženana i Ajdina. Uvijek smo se družili, zezali, smijali i provodili i išli da spavamo kod tetke Munire, išli na bazene, izlazili i uvijek su nas častili i plaćali, plaćali sve nama koji smo iz Švedske, a ne ko ”SVI ”ostali u Bosni, koji samo gledaju korist i koji su naviknuti da im drugi plaćaju misleći da mi imamo milione.

Bili smo kod naše nane na Stupu, cijelu noć smo se družili i smijali, a to je bila noć prije nego što ćemo otići za Švedsku. A nana ce ostati jos dvije sedmice na Stupu i od tada, svaki dan su Dženan i Ajdin išli sa biciklima kod naše nana na Stup i pomagali joj, išli u prodavnicu i kupovali šta joj je trebalo. Svaki dan je ona nas zvala i zahvaljivala se za ove zlatne momke.

Ima jos jedno sjećanje na njega kakav je on bio : ”Dženan je radio u Njemačkoj i sebi zaradio i kupio auto. On nije očekivao ni od svog oca, a kamoli od drugog da mu kupi ili priušti nešto, sve je sam sebi radio i stekao. On je sav sretan bio i dovukao to auto u Bosnu. Mi kad smo došle, on je došao po nas u Rakovicu i izveo nas u grad. Tu noć smo se vozali, pričali, zezali i podsjećali se na stare dane kako nam je bilo.

S Dzenanom je život uvijek bio veseo, i mislim da ljudi koji ga nisu znali da ne znaju kakav je bio to momak dobre duse i plemenitog srca, kako neko moze da zaboravi tog momka?!

Dan kad smo saznali za tvoju smrt je toliko bilo bolno za nas, da nismo mogli da vjerujemo, mislili smo da je to šala, ali zapravo to je bio samo tren šoka koji smo doživjeli. Nadamo se da će istina izaci uskoro na vidjelo i da će taj ubica dobiti šta zaslužuje, a i ostali krivci, kao i ona ”Amnezija” po imenu Alisa Mutap Ramić. Nema dana da ne pomislimo na tebe jer ti si uvjek u našem srcu i nema te osobe koja će isčupati tebe iz nas...
11.08.1994 - 15.02.2016.”, navodi se u poruci. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije