Lijanović: Čoviću, ja ti nisam Komšić preko kojeg mobiliziraš Hrvate

Radiosarajevo.ba
Lijanović: Čoviću, ja ti nisam Komšić preko kojeg mobiliziraš Hrvate
Arhiv / Jerko Ivanović Lijanović

Jerko Ivanković Lijanović, kandidat za Predsjedništvo BiH iz Narodne stranke Radom za boljitak oglasio se saopćenjem u kojem je navedeno sljedeće:

"Panične prijetnje Čovića Bošnjacima iz dana u dan, da ne glasaju za mene su upravo razlog zbog kojeg moramo zaustaviti njegovu pobjedu koju silno želi kako bi ušao u Presjedništvo BiH zajedno sa svojim strateškim saveznikom Dodikom te nastavio politike etničkog konflikta i siromaštva dok nas sve ne isele i podjele državu.

Čoviću, zaboravio si na inat vrijednih stanovnika naše lijepe zemlje koji se ne boje tvojih prijetnji i upravo će postupiti suprotno nego ti želiš. Ja ti nisam Željko Komšić preko kojeg ćeš mobilizirati Hrvate i međunarodnu zajednicu za svoje ciljeve, ja ću te pobjediti u tvom gradu Mostaru kao što sam to uradio na zadnjim održanim izborima ali isto tako i u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću i ostalim djelovima FBiH.

Meni, Širokobriježaninu ne možeš osporavati legitimitet. Pogledaj moju povijest i svoju, kao i povijest obiteljskog stabla mog i svog. Nikada neću dozvoliti da ti zabraniš stanovnicima FBiH bilo koje vjere i nacije da sebi izaberu najkvalitetnijeg člana Presjedništva BiH.

Dragi stanovnici FBiH, svih vjera i nacija, 07.10. je vlast u vašim rukama, ne bojte se, glasanje je tajno, uzmite olovke u ruke i izaberite sebi najboljeg predsjednika koji će zastupati vaše interese u Predsjedništvu BiH", poručio je kandidat za člana Predsjedništva BiH Jerko Ivanković Lijanović na
nove prijetnje Čovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije